LVC utan tränare – en månad före seriestart

Spelande tränaren Albin Eriksson lämnar Linköpings VC. Bara en dryg månad före elitseriepremiären saknar klubben en tränare.

17 augusti 2018 12:00

Efter åtta raka säsonger i LVC och tre SM-guld byter vänsterspikern Albin Eriksson Linköping mot elitseriekonkurrenten Vingåker – och tar med sig klubbkompisen Tomasz Mroz.

I fjol presterade 29-åringen sin bästa säsong i karriären, togs ut i Årets lag och nominerades också som årets coach under sin debut som spelande tränare.

LVC ville att han skulle fortsätta de dubbla rollerna, men Albin tackade nej.

– Jag jobbar hundra procent som fastighetsskötare om dagarna och tiden räcker inte till. När sedan klubben fortfarande inte gjort klart med någon ny tränare och jag dessutom ville ha en ny utmaning kändes det rätt att prova något annat, förklarar Eriksson.

Trots att bara en dryg månad återstår till höstens premiär känner ordföranden Bo Kindgren ändå ingen panik att tränarfrågan ännu inte är löst.

– Givetvis tråkigt att vi tappar Albin, som gjort det väldigt bra här och jag förstår att Tomasz vill ha mer speltid än han fått här. Vad gäller tränare jobbar vi med flera olika alternativ. Både svenske förbundskaptenen Johan Isacsson och Andrew Strugnell – som varit här tidigare – finns med i bilden och det är också en ekonomisk fråga, menar Kindgren.

LVC tappar även Petar Turanjanin och Sean Anthony – men har förstärkt med landslagsspelarna Wilhelm Nilsson och Jens Ahremark. Nu är det även klart att Dimitri Bogdanovitj återkommer och Carl Eng skrivit nytt kontrakt.

– Vi har en stark trupp och det kan bli ytterligare ett par nyförvärv. Och vi ska hitta en lösning på tränarfrågan till 27 augusti när våra fem landslagsspelare kommer hem från EM-kvalet, hälsar Bo Kindgren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joakim Löwing