Ny radiokanal ska utmana P4

Sveriges Radio P4 i Östergötland ska få konkurrens. Snart kommer Star FM som vänder sig till en lite äldre publik.

13 april 2018 19:30

MTG-kanalen Star FM finns i dag endast i Stockholm och Göteborg. Från och med den 1 augusti kommer kanalen att finnas på 17 lokala marknader runt om i Sverige. I Linköping på frekvensen 101,7 och i Norrköping på frekvensen 107,4.

– Det här är radiokanalen du önskar att du haft i ditt tonårsrum 1985, säger Christer Modig, verksamhetschef på radio MTG i Sverige.

Han hoppas att kanalen ska slå an en sträng av nostalgi hos lyssnarna med sin inriktning på 70-, 80-, och 90-talsmusik.

– På 80-talet hade vi bara Sveriges Radio P3. Då satt man framför radion och bandade ”Tracks” med Kaj Kindvall. Sedan körde man kassettbandet hela veckan och fyllde på med nya låtar nästa helg.

Efter att de kommersiella radiotillstånden auktionerades ut i slutet av förra året kommer alla orter i Sverige få minst fyra privata radiokanaler. Christer Modig gör ingen hemlighet av att Star FM ska försöka konkurrera med P4 om lyssnarna.

– Sveriges Radio är väldigt framåtlutad i sin musikprofil. Därför tror jag att det finns ett uppdämt behov att få höra också låtar från förr.

En av programledarna blir den rutinerade radioprofilen Jesse Wallin som var med och startade Rix Morronzoo för 20 år sedan. Christer Modig tror att mixen av äldre musik och prat ska bli en succé:

– Star FM har gått fantastiskt bra i Göteborg och jag hoppas på ett lika bra mottagande i Östergötland.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Annelie Boström

Ämnen du kan följa