Sångtävlingen har slagit rekord

Den internationella Stenhammartävlingen har slagit rekord i antalet anmälningar. 120 sångare från 30 länder vill vinna det prestigefyllda priset.

22 mars 2018 11:01

I år avgörs Stenhammartävlingen, eller Wilhelm Stenhammar International Music Competition som är det fullständiga namnet, 7-14 juni i De Geer-hallen i Norrköping. På finaldagen gör 8-10 sångare, uppbackade av Norrköpings Symfoniorkester, upp om slutsegern.

Till årets upplaga, den sjunde i ordningen, har dubbelt så många sångare anmält sig jämfört med tidigare år..

– Vi kan glädjande konstatera att tävlingen blir alltmer internationellt uppmärksammad och att den lockar allt fler till att anmäla sig och våga utmaningen som det innebär att pröva sig mot andra. Att vi har en så namnkunnig internationell jury betyder en hel del. Det ger deltagarna goda möjligheter att få engagemang i framtiden, säger Stenhammarstiftelsens ordförande Claes Egnell.

Årets deltagare kommer från Jordens alla hörn. Alla kontinenter är representerade. Flest anmälda, 29 stycken, kommer från Sverige men även Finland och Sydkorea har många anmälningar.

Vid den förra tävlingen 2016 vann den svenska sopranen Christina Nilsson som bland annat började sin utbildning vid Vadstena folkhögskola. Nu gör hon succé på Kungliga Operan i Verdis Aida.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Micke Pihlblad