Ydrebon vill ha sänkt straff efter dödsolyckan

Den man från Ydre som i Linköpings tingsrätt dömdes till två år och åtta månaders fängelse för bland annat grovt vållande till annans död efter att han kört ihjäl en motionär på länsväg 134 mellan Forsnäs och Rydsnäs vill ha sänkt straff. Nu har han överklagat domen till Göta hovrätt.

22 februari 2019 12:00

Ydrebon som körde ihjäl en rullskidåkare på länsväg 134 mellan Forsnäs och Rydsnäs på kvällen den 3 december förra året har överklagat Linköping tingsrätts dom för tre veckor sedan på två år och åtta månaders fängelse till Göta hovrätt.

Tingsrätt skrev i domen att det inte rådde något tvivel om att det var Ydrebon som körde på och dödade motionären. Drygt två timmar efter dödsolyckan kom Ydrebon tillbaka och forcerade olycksplatsen så att poliser och brandmän fick kasta sig åt sidan. När mannen greps, efter att två polispatruller följt efter, var han märkbart onykter. Mannen fälldes för flera grova brott, bland annat vållande till annans död, smitning från olycksplats och rattfylleri.

LÄS MER:Rättegången avslutad – så sa vittnena

Nu har mannen, genom sin advokat Johan Richter, överklagat domen till Göta hovrätt.

I överklagandet yrkar Ydrebon att hovrätten med ändring av tingsrättens dom ogillar åtalet avseende vållande till annans död, grovt brott och bedömer gärningens smitning från olycksplats som brott av normalgraden samt ogillar skadeståndsanspråket på sammanlagt 300 000 kronort till sex målsägande.

Ydrebon förnekar brott, enligt överklagandet, men medger att han kört på motionären och beträffande smitningen trodde Ydrebon att han kört på ett djur.

Kammaråklagare Ulrika Grenerfors har än inte beslutat om hon ska överklaga domen:

– Jag har ytterligare en vecka på mig att fundera om jag ska överklaga eller inte.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars-Göran Bexell

Ämnen du kan följa