Levande spöken skrämde vuxna och barn i Västra Harg

På tisdagskvällen fylldes skogen i Västra Harg av spöken, otäcka ljud och skrik från hundratals skrämda besökare.

De otäcka clownerna var några av de som skrämde besökarna mest och värst.

De otäcka clownerna var några av de som skrämde besökarna mest och värst.

Foto: Marlene Ericsson

Västra harg2023-11-01 15:00

Kallt väder och ösregn är inget som skrämmer bort de hundratals besökare som kommit till Kulladal i Västra Harg denna kväll. Däremot räknar gästerna med att bli skrämda av Västra Hargs IF:s halloweenspöken i den mörka skogen.

Några som vågar sig ut i mörker är de tioåriga trillingarna Sunnerstam Sehlstedt; Oliver, Melvin och Tuva. De går tillsammans med mamma Linda Thörn Sehlstedt och hennes make Andreas Thörn.

– Det är tredje gången vi går i den här skogen och letar spöken, berättar Oliver.

undefined
Trillingarna Oliver, Melwin och Tuva tyckte att det fanns flera otäcka spöken i skogen. Tuva blev dock mest skrämd av att Correns utsändes skrek högt när liemannen kom ut ur skogen.
undefined
Tioåriga Tuva Sunnerstam Sehlstedt gömmer sig bakom mamma Linda Thörn Sehlstedt när ett av kvällens spöken går mot familjen.
undefined
Motorsågsmannen var en av de som skrämde trillingarna Sunnerstam Sehlstedt och Correns utsände allra mest.

Corren slår följe med trillingarna ut i skogen och inser snart att även vuxna kan bli rejält skrämda på denna promenad. Det hörs åskmuller, spökljud och en kuslig tuta i skogen. Och rädslan att det ska hoppa fram ett spöke bland träden gör att man är på helspänn hela tiden.  

– Jag tror att jag inte vill gå längre, säger Tuva redan vid den första konstgjorda häxan som står uppställd vid stigen. 

Hon repar dock mod och fortsätter vandringen med sina bröder. Hon har även utsett mamma Linda att gå först i sällskapet. 

– Du är vuxen och då ska man gå före barnen, säger Tuva. 

undefined
De otäcka clownerna var några av de som skrämde besökarna mest och värst.
undefined
Eira Höglund är en av alla spöken i spåret och hon har sällskap av mamma Caroline. Eira tycker det är jätteroligt att skrämmas och roligast är det att skrämma sina storebröder.
undefined
Matilda Martini skepnad fick många besökare i Kulladal att skrika väldigt högt.

Sträckan man ska gå är drygt två kilometer och hela tiden hör man skratt och skrämda skrik från de hundratals besökarna. 18 levande spöken är ute i skogen, man får bland annat möta en lieman och en otäck clown.

– Det är både kul och jätteläskigt. Och det är bara tur att vi överlevde, säger Melvin efter promenaden. 

Tuva tycker att allt var läskigt och hon vet vad som skrämde henne mest.

– Jag blev mest rädd när Corren skrek bakom oss, det var ett jättehögt skrik och jag trodde vi var jagade bakifrån. 

undefined
Ute i skogen fanns det ikväll 18 levande spöken som helt plötsligt hoppade fram från sina gömställen.
undefined
Ingrid Martini hade inte några större problem med att hitta frivilliga i föreningen som ville ställa upp under Halloween i Kulladal. De frivilliga är i alla åldrar och har alla har väldigt kul denna vecka.
undefined
Ingrid Martini som är friskvårdsansvarig i Västra Hargs IF och startade upp spökstigen på Halloween under pandemin för fyra år sedan under pandemin. Hon är även häxan som släpper iväg besökarna ut i skogen.

Det är fjärde året som Västra Hargs IF anordnar denna aktivitet vid Halloween. Det är föreningens friskvårdsansvariga Ingrid Martini som startade evenemanget.

– Jag tänkte att det var bra att komma ut och röra på sig under pandemin. Då var det inte lika stort, nu har det vuxit till ett gigantiskt evenemang. 

Spökstigen är öppen hela höstlovsveckan och vid två tillfällen är det levande spöken i skogen.

– De övriga tiderna är det läskigt, men inte lika läskigt som ikväll, säger Ingrid som denna kväll är den otäcka häxan som lotsar ut besökarna i spåret. 

Är det någon som blivit riktigt rädd? 

– Några har vänt när de mött första spöket, så de minsta barnen kanske inte ska gå när det är som läskigast. Men de flesta tycker att det är både kul och spännande. 

undefined
Simon och William Hermanssons uppgift denna kväll var att skrämma gästerna som gick förbi kyrkogården. De gick själva rundan i lördags och kom då på att det är bättre att skrämmas än att bli skrämda.
undefined
Carista Jacobsson är en av alla ideellt arbetande denna kväll. Trots att hon bor i Malmslätt är det en självklarhet för henne att hjälpa till. Denna kväll sköter hon parkeringen och entrén.
undefined
Hanna Tolke, ordförande i Västra Hargs IF, var också ute i elljusspåret med lykta för att skrämma besökare. Hanna, till höger, och hennes spökkompis tog sig även tid att prata med de som gick förbi.
undefined
På lördagen och tisdagskvällen var det som läskigast att besöka skogen i Västra Harg. De andra dagarna är inte lika läskiga, men lockar ändå många besökare.
undefined
Att gå denna spökstig är både läskigt, skrämmande och mycket roligt, vilket Västra Hargs IF informerar om redan vid starten.
undefined
Läskiga grejer som ok upp under rundan.
undefined
De blodiga läkarna Matilda Martini och Junior Jonsson är redo att ge sig ut i skogen och skrämma kvällens besökare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!