Innebandyfolket sätter press på pizzeriorna: "Ökning 175 procent"

Under tre dagar spelas Swedish Floorball Open i Västervik. På stadens gator har 130 innebandylag vandrat omkring, hungriga efter intensiva matcher. Det har bland annat märkts på de närbelägna pizzeriorna.

Högsäsongen har börjat. Nu är det 130 innebandylag som kommit till Västervik. Från övre vänsterkant Elias Besheri (Mocca Deli), Ali Hussein, Sara Tarik och Momen Abel Al-aal (Campino), Zoro Toren och Radwan Hussen (Acapulco) samt  Hassan Husein, Bentina Omarsdottir, Ariana Jusic, Alan Videmark och Daniel Aksoy (Kebabmästaren).

Högsäsongen har börjat. Nu är det 130 innebandylag som kommit till Västervik. Från övre vänsterkant Elias Besheri (Mocca Deli), Ali Hussein, Sara Tarik och Momen Abel Al-aal (Campino), Zoro Toren och Radwan Hussen (Acapulco) samt Hassan Husein, Bentina Omarsdottir, Ariana Jusic, Alan Videmark och Daniel Aksoy (Kebabmästaren).

Foto: Alexandra Rojas Nordqvist

Västervik2024-07-04 16:53
undefined
Zoro Toren äger Acapulco och Radwan Hussen arbetar på pizzerian. Det har varit en intensiv dag mitt i högsäsongen.

På Pizzeria Acapulco har försäljningen ökat med 175 procent under onsdagen fram till klockan 14.30, jämfört med en vanlig vardag.

– Vi tog inte in någon extra personal, men vi förberedde oss dagen innan, berättar Radwan Hussen.

Pizzeria Viking fick en stor beställning av innebandyspelare, men är i en ständigt hög beredskap.

– Vi är alltid förberedda, speciellt den här månaden, berättar Jacob Yosef.

Alla restauranger berättar att de har högsäsong och att de därför stärkt upp med personal. De förbereder också maten dagen innan, när de vet att extra mycket personer kommer att komma. 

undefined
Pizzeria Campino ligger nära innebandyturneringen. Från vänster, Ali Hussein, Sara Tarik och Momen Abel Al-aal.
undefined
Från vänster ser ni pizzabagarna från Campino. Gandhi Hanna, Ali Hussen och Momen Abel Al-Aad.

På Campino på Södra Varvsgatan har det kommit många gäster under lunchen, men personalen berättar att den mest hektiska tiden trots allt är mellan 16 och 20.

En vanlig dag kan pizzabagarna få baka runt 250 pizzor. När det likt denna dag är stora evenemang under högsäsongen berättar Momen Abel Al-aal att de får göra runt 400 pizzor om dagen.

undefined
Elias Besheri är ägare av Mocca Deli, under intervjun lyfter han att det är viktigt för hela Västervik att det kommer turister och att det hålls stora evenemang i staden. "Det här är bra för alla i staden, inte bara för oss" säger han.

Sådant kan skapa stress på pizzeriorna. När vi först tittar in på Mocca Deli hade ägaren Elias Besheri inte tid att prata. Senare återvände vi, och då berättade Elias Besheri att han njuter av stressen.

– Vi har väntat hela året efter kicken av gästerna, säger han.

undefined
Favoritmaträtten på pizzeriorna var kebabpizza. Från vänster ser ni personalen på Kebabmästaren, Hassan Husein, Bentina Omarsdottir, Ariana Jusic, Alan Videmark och Daniel Aksoy.

Innebandyspelarnas favoritmat verkar vara kebabpizza. Därför besöker vi Kebabmästaren, ett stenkast från SFO-området. Det har gått bättre än vanligt för dem dessa dagar.

– Man märker att det är mer folk än vanligt på stan, säger Alan Videmark.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!