Paret tar sig an den etablerade vägkrogen

Gamlebyborna Karam Baaj och sambon Nina Melsted satsar på Värdshuset Hjorten beläget mellan E22:an och sjön Hjorten utanför Västervik.

Nina Melsted och Karam Baaj räknar med att lägga ner mycket slit för att få ordning på det gamla värdshuset.

Nina Melsted och Karam Baaj räknar med att lägga ner mycket slit för att få ordning på det gamla värdshuset.

Foto: Robert Preusse

Västervik2023-07-08 07:50

– Vi håller på att fräscha upp det nu, säger 34-åriga Karam Baaj.

Det är han och Nina Melsted, 42, som kommer att arrendera värdshuset av Mehmet Demir – som bland annat äger Godishuset i Verkebäck. Tanken är att det ska bli en blandning av restaurang, café och kiosk.

– Vi kommer först ha prioritering på att få igång café och kiosk, berättar Nina.

Karam jobbar till vardags som snickare, men berättar för oss att han tidigare arbetat med att designa både restauranger och hotell i Dubai. Nina studerar, men kommer hjälpa till så mycket som möjligt i värdshuset.

– Vi vill ha en utsida som lockar till sig folk. Att det ska bli ett naturligt stopp. Vi inspireras en hel del av Tindered, säger Karam.

undefined
Karam Baaj hoppas kunna dra nytta av sina erfarenheter som designer i Dubai för att göra stoppet vid sjön Hjorten unikt. På bild syns även Nina Melsted.

Tindered har stora parkeringsmöjligheter medan Värdshuset Hjorten ligger inklämt mellan en sjö och E22:an, hur tänker ni kunna locka tillräckligt med folk?

– Vi vet inte hur det blir i framtiden. Förhoppningsvis kommer inte så många lastbilar att stanna. De tar upp mycket plats.

undefined
Det gamla världshuset ska få ny fasad framöver, men först ska interiöerna anpassas till ägarparets nya ändamål.

Paret satsar på att öppna upp verksamheten någon gång i oktober eller november för att sedan hålla öppet året om.

Är det inte en nackdel att missa den viktiga sommarsäsongen?

– Jo, första tanken var att öppna upp något så snabbt som möjligt. Sen kände vi att det var viktigare att få ordning på stället, säger Nina.  

Framöver hoppas de kunna expandera verksamheten på området genom att söka bygglov för mindre stugor med läge mot sjön Hjorten. Vad det nya namnet på värdshuset blir är ännu inte helt bestämt.

undefined
Parkering förbjuden. Lastbilar är ett problem för krogen då asfalten är dåligt belagd och lastbilar sliter mycket på marken. De tar även upp mycket plats av de annars cirka 30-talet parkeringsplatser som finns intill värdshuset.
Karta: Wärdshuset Hjorten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!