"Helt plötsligt hörde jag ett skott"

Runt lunchtid åkte flera polis- och räddningsenheter till Markörgatan i Västervik där flera vittnen uppger att de hört skottlossning.

Foto:

Västervik2017-07-14 12:45

Runt klockan 12.15 på fredagen kom uppgifter om ett stort polispådrag på Markörgatan. Flera enheter åkte till platsen där det misstänkta mordet på en kvinna i 35-årsåldern inträffade under torsdagen.

Vår reporter på platsen uppgav strax innan klockan 12.30 att det var flera enheter från polis och räddningstjänst på platsen.

– En person har förts in på bår i en ambulans, sa vår utsände då.

– Det är stort antal poliser på plats och det är stort område som har spärrats av kring platsen.

Under fredagen cirka klockan 14.30 kunde polisen bekräfta att det är den mordmisstänkte mannen som har förts akut till sjukhus med livshotande skador.

– Vi misstänker inget brott i samband med dagens händelse, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen i syd, och bekräftar att anträffandet ska ha ägt rum utomhus.

Polisen ska ha fått ett tips om att mannen skulle befinna sig på Markörgatan.

– Vi har ju letat efter honom och folk har skickat in tips, säger Jimmy Modin.

Polisen vill i nuläget inte lämna uppgifter om hur mannens skador har uppkommit.

– Han har livshotade skador, mer kan jag inte säga i nuläget, säger Jimmy Modin.

Flera, av varandra oberoende källor uppger att man hört skottlossning strax innan räddningspersonal kallades till plasten.

– I dag satt jag och tittade på tv helt plötsligt hörde jag ett skott. Först trodde jag att det var barn som kastade sten men sedan säger min sambo att nu har de skjutit någon, säger ett av vittnena till VT.

Inspektör Kjell Sparf, västervikspolisen, säger till VT att polisen har extra förstärkning på plats i Västervik med anledning av Visfestivalen.

– Det är tur i oturen, får man väl säga. Nu är vi klara här och krim får ta hand om det vidare.

Under fredagskvällen meddelar polisen att den mordmisstänkte mannen fortfarande vårdas på sjukhus med livshotande skador.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!