Simhall bör ha fyra banor

En komplett, välskött och ändamålsenlig anläggning. Men en bassäng i minsta laget. Samstämmigheten var stor bland deltagarna i den studieresa som kommunstyrelsen i Mjölby anordnade till Vänersborg på ons- dagen.

Äventyrsbadet i Vattenpalatset imponerade på deltagarna i studieresan. En ljus, ändamålsenlig och mycket fräsch anläggning var det allmänna omdömet.

Äventyrsbadet i Vattenpalatset imponerade på deltagarna i studieresan. En ljus, ändamålsenlig och mycket fräsch anläggning var det allmänna omdömet.

Foto:

Vänersborg2002-03-28 08:40

-- Vi har tittat på ett flertal olika alternativ och funnit att Vattenpalatset i Vänersborg, både storleks- och kostnads- mässigt är det som bäst överensstämmer med vårt eget koncept. Det konstaterade kommun- styrelsens ordförande Jörgen Oskarsson när han hälsade kommunpolitiker och dryga trettiotalet inbjudna representanter från olika organisationer och föreningar välkomna till Vattenpalatset.

Grundlig guidning

Efter information av enhetschefen för Vattenpalatset, Carina Svensson och en grundlig guidning i anläggningen, var de flesta ense. Perfekt för barn- familjer men mindre bra för motionssimning. Gunnar Johansson och Sture Larsson, ordförande respektive kassör sedan fem år vilande i Mjölby Simsällskap, skakade på huvudet.

-- Det går inte att bedriva simträning och träna olika simsätt i en så här liten bassäng. Önskemålet är sex banor men fyra är väl mer realistiskt och ett absolut minimum, menade de.

-- Det borde vara minst en bana till i bassängen, sa Sven Häll från PRO. Bertil Jonsson och Kerstin Ivarsson från SPRF var inne på samma linje.

Minst en bana till

-- När man ändå bygger är det lika bra att göra det ordentligt från början. Det måste vara minst en bana till. Blir det för dyrt får man väl dra ner på någ-ot annat. Så här lyxigt är inte nödvändigt att det är, ansåg de.

-- En mycket nyttig resa. Det känns mer positivt när man sett ungefär hur det är tänkt och när en extra bana "bara" kostar fyra och en halv miljon borde det gå att lösa. Strömkanalen kan man klar sig utan. Det finns ändå tillräckligt mycket för barnen, menade Inge Hildor, HSO.

Förutom pensionärsföreningar var även reumatiker- och handikapporganisationer representerade och ungdomens talan fördes av fyra elever från Kungshögaskolans barn- och fritidsprogram. De var alla överens om att fyra banor var ett minimum.

-- Jag tycker att inträdet är i dyraste laget, sa Christian Sjöö.

-- En mysig och bra utformad anläggning, tyckte Eleonor Pettersson medan Frida Karlsson ansåg att relaxavdelningens placering inte var den bästa.

-- I vår ålder har en hoppbassäng hög prioritet, men det är vi medvetna om är tämligen uteslutet, sa Johannes Lidbrandt.

Ann-Marie Wiklund är rullstolsburen och har tidigare tränat rehab på Boken och i Linköping. Vattenpalatsets rehab-avdelning fick högsta betyg av både Ann-Marie och den andra DHR-representanten Eva Alex.

Dörröppnare

-- Luftstrålar för avslappningsmassage är något som borde finnas i rehab-badet, tyckte Ann-Marie som också påpekade att det ur handikappsynpunkt var ett måste med dörröppnare.

Jörgen Oskarsson fick under dagen ta emot synpunkter och önskemål från alla håll och kanter.

-- Jag har upplevt en väldigt bred samstämmighet beträffande motionsbassängen och vi kommer att ta in anbud på fyra banor samt ett alternativ på tre, om vi inte klarar kostandskal-kylen. Sedan byggnadskommittén sagt sitt ska kommunstyrelsen ta ställning till grundkonceptet och det kommer att ske under april månad, sa Jörgen Oskarsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om