Engagerad eldsjäl fick diplom

Årets Hannäs-bo 2019 blev Helén "Lotta" Jerrebrant. Samtidigt avtackades en lokal postprofil.

3 juli 2019 19:04

Pristagaren Helén "Lotta" Jerrebrant är Sockenföreningens ordförande. Diplomet delades ut av Jan Brolin, tidigare ordförande i Sockenföreningen medan Gullmar Andersson blåste fanfar i solskenet utanför lanthandeln i Kvarnvik på Landsbygdens dag.

Motiveringen lyder:

"För hennes engagemang och idoga arbete för bygden. Hon har drivit Projekt Hannäs i utveckling med allaktivitetshall och multisportarena. Hennes positiva inställning bidrar till en framtidstro på landsbygden".

– Som projektledare i frontlinjen är det förstås ärofyllt att bli uppmärksammad. Men jobbet med att föra Hannäs framåt är naturligtvis inte bara en persons jobb. Det här är ett lagarbete som kräver många engagerade, berättar hon.

Lantbrevbäraren Lennart "Lelle" Kindholm blev senare avtackad av lanthandlaren Astrid-Marie Jonsson. Enligt Lelles beräkningar har han – sedan 1981 ­– hunnit med uppskattningsvis imponerande 150 000 tjänstemil bakom ratten under åren som han har delat ut posten i Hannäs.

– Det känns lite vemodigt att gå i pension. Nu ser jag det som vanlig sommarsemester, men i höst lär det antagligen kännas annorlunda.

Att dela ut posten till de 250 hushållen tar fem timmar. Då har Lennart Kindholm också hunnit med att köra 15 mil och passera 23 sjöar.

– Vägnätet är varken bättre eller sämre här än någon annanstans. Tjälskador lagas lite då och då. Att köra postbil på vintern i snöstorm eller på isgator har aldrig bekommit mig. Värmen på somrarna är desto värre. Att ha 52 grader varmt inne i bilen är inte skönt, vi har inte A-C!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard W Larsson