Drivved blir konst

Lägg i bromsen och gör en kort avstickare från E 22 i sommar. Vid Valdemarsviks norra infart Kårtorp finns en utställning med konst skapad av gammal kork och drivved.

Sjöbodar är Ricky Nilssons specialitet.

Sjöbodar är Ricky Nilssons specialitet.

Foto: Hanna Andersson

Valdemarsvik 2011-06-14 00:00

Två gånger om året drar Ricky Nilsson iväg med en släpvagn kopplad på bilen. Han styr kosan mot fiskelägen i Bohuslän där han plockar gamla fiskeredskap, bojar och nät som har kasserats.

Likaså åker han ibland till Norrland och Höga Kusten där det finns gott om drivved som sluppit ut i vattendragen kring sågverken.

Natur och fantasi
- Jag döper alla mina konstverk och ger dem namn med humor. Jag är trött på allt snack om design och formgivning, mina konstverk är skapade av naturen och min fantasi.

Ricky Nilssons skaparintresse fick fart för runt 15 år sedan när han ställde sig på loppis och sålde gammalt arvegods som han gjort om och målat på. Ganska snart gick han över till att skapa skärgårdsdoftande konstverk av drivved.

Sjöbodar är ett ofta förekommande inslag i hans alster.

- Jag gillar den lugna miljö som ofta finns i sjöbodar. De brukar vara fulla av gamla saker.

Skärgårdsloppis
I ena halvan av utställningslokalen i Kårtorp inryms även en mindre skärgårdsloppis. Om inget oförutsett inträffar håller han öppet varje dag
i sommar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om