Nu får de flytta in i nya radhusen

Nu är det dags för inflyttning i nya bostäderna som byggts på gamla Preemtomten. Redan 1 september flyttar första köparna in.

31 augusti 2019 08:00

Sju bostäder i en radhuskropp har Rijo fastigheter i Vadstena AB byggt på tomten på Mårten Skinnares gata där det låg en bensinmack tidigare. Bostäderna har en boyta på drygt 100 kvadratmeter.

– Alla bostäderna är sålda, säger Rickard Edlund, Rijo fastigheter.

Efterfrågan var stor och flera kontrakt skrevs tidigt under byggprocessen.

– Det var stort intresse så det gick fort, säger han.

Den stora efterfrågan förklaras med det centrala läget.

– Det är sällan en sådan tomt ploppar upp, säger konsulten Bengt Öreteg, Byggstatik i Motala AB, som hanterat delar i processen som inte rört själva byggandet av husen.

I veckan är det slutbesiktning av bygget och redan den 1 september flyttar de första köparna in i sina nya hem. Resterande bostäder i radhuslängan har planerad inflytt till den 1 oktober.

Bygget startade i december förra året och företaget har hållit sina byggtider.

– Men vår process har varit lite väl lång, säger Bengt Öreteg.

Turer kring sanering av marken och en del oklarheter kring detta innebar att det tog tid innan själva bygget kunde ta fart.

Radhusen är friköpta och köparna är i blandade åldrar, vilket både Rickard Edlund och Bengt Öreteg ser mycket positivt på. Innan projektet sattes igång hade man vissa farhågor om att det skulle kunna bli ett boende som huvudsakligen lockade pensionärer, men nu blir det istället boende i olika åldrar.

– Det är bra för hela området, säger Bengt Öreteg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Katarina Hydén

Ämnen du kan följa