Möt deras nya Moderat-ordförande

Daniel Nord gör comeback i Vadstena-politiken. Om än i kulisserna, men med avsikten att utveckla Moderaterna som parti.

9 april 2019 19:00

I februari valdes han till den lokala M-föreningens ordförande efter Jan Sundström.

– Vi har ganska många medlemmar och som medlem ska man känna sig aktiv. Jag tänker jobba för att vi gör studiebesök i riksdagen, kanske också åker till Bryssel. Och vi kan låta intressanta namn besöka oss, på nära håll har vi ju Andreas Norlén och Gunilla Carlsson, säger Daniel Nord.

Han är 42 år, bor i Herrestad med sambo, två söner och en bonusdotter. Till vardags driver han en flyttfirma.

Han kom till Vadstena från Väderstad 2008 och flyttade över en påbörjad fritidspolitikerkarriär från Mjölby kommun.

Daniel Nord var ordförande för barn- och utbildningsnämnden när Alliansen styrde Vadstena 2010-2014. Men rollerna som företagare, småbarnsförälder och politiker blev sedan allt svårare att kombinera. I det utåtriktade politiska arbetet är han i dag bara ersättare i kommunfullmäktige.

– Men det blir säker mer med tiden. Jag märker att jag saknat politiken, säger han.

Vad ska M jobba för i Vadstena?

– Vi har duktiga turistföretag som blir än viktigare för kommunen när Lalandia öppnar i Motala. Vi ska därför visa dem generositet och ett positivt bemötande. Sedan gäller det att få till fler bostäder, utveckla hamnområdet och att alltid ha industrimark i beredskap.

– Sedan kan jag tycka att skattetrycket blivit ett problem. Kommunen och regionen såg senast till att skattesatsen höjdes med 1,25 kr. Familjer som jag i jobbet hjälper att flytta ifrån Vadstena nämner ofta att det blir billigare att bo i den kommun de flyttar till.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Gedda

Ämnen du kan följa