Klart: M och S bildar majoritet med MP

Nu är det klart. Moderaterna och Socialdemokraterna bildar politisk majoritet tillsammans med Miljöpartiet.

24 september 2018 16:00

Det blir den nu sittande politiska majoriteten i Vadstena som fortsätter samarbetet även den kommande mandatperioden. Miljöpartiets Tommy Kennberg påpekar att samtliga partier i konstellationen tycker att samarbetet fungerat bra.

– Det har varit väldigt kreativa diskussioner, vi har mejslat fram bra politik och beslut är tagna. Det är högt till tak och det är bra stämning på mötena som är respektfulla och idérika, säger han och fortsätter:

– Det är ju en av anledningarna till att vi går ihop.

Efter kontrollräkning av de så kallade onsdagsrösterna tappade Moderaterna ett av mandaten från valnatten, men istället fick Miljöpartiet ytterligare ett mandat. Detta innebär att dessa tre partier tillsammans har 18 av fullmäktiges 35 mandat.

Kennberg tycker att Vadstenapolitiken inte lyckats få fram något övergripande miljötänk. Miljöfrågorna i kommunen är uppdelade på de olika förvaltningarna och anammas vid tillexempel nybyggnation och upphandling av mat.

– Vi har ställt som krav och fått med oss den här majoriteten i det tänket. Vi måste ha en övergripande miljöstrategi, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Katarina Hydén

Ämnen du kan följa