Kassaskåp undersöks i dubbelmordsutredningen

Polisen ska nu utreda om det kassaskåp som hittades i Vättern i Vadstena har kopplingar till dubbelmordet i Mantorp.

19 juni 2017 22:05

På måndagskvällen den 12 juni hittades en 62-årig kvinna och hennes 70-årige man döda i ett hus strax utanför Mantorp i Mjölby kommun. Enligt polisen hade paret utsatts för "grovt våld" och en förundersökning om mord inleddes. Polisen har sedan varit fåordig om detaljer i utredningsarbetet, men tidningen har tidigare kunnat berätta att man intresserat sig för en bankomat i Borensberg där man misstänker av eventuella gärningsmän kan ha tagit ut pengar.

På söndagen hittades också ett kassaskåp i Vättern vid Vadstena hamn och nu utreds om fyndet kan ha med dubbelmordet att göra.

– Det är ingenting vi kommenterar. Självklart kontrollerar vi ett samband, men mest på grund av att vi vill göra bedömningen att det inte går att utesluta, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen.

– Det är ett långskott. Att kassaskåg anträffas ute i skogen är väldigt vanligt.

Enligt tipsare till Aftonbladet ska det saknas ett kassaskåp från dubbelmordet i Mantorp, men polisen vill alltså inte kommentera uppgifterna. Däremot är det klart att det ska göras en teknisk undersökning av kassaskåpet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Handberg

Ämnen du kan följa