Han startar Ung vänster-förening

Från Linköping till Vadstena. Ung vänster har startat en ny ungdomsförening. "Det är kul och vi hoppas kunna värva många medlemmar", säger Melker Merzbach.

26 juni 2019 15:30

Melker Merzbach har tidigare varit aktiv som medlem i Ung vänster i Linköping. Nu har han som Vadstenabo tillsammans med sju andra medlemmar bestämt sig för att driva en politisk förening lokalt.

– Jag var inte säker på om vi var redo, men det fanns tillräckligt med stöd för att starta en klubb i Vadstena, säger Melker Merzbach.Uppstartsmötet hölls 11 juni av Amy Berglund från Ung vänster i Linköping. De sju medlemmarna har planerat in aktiviteter till sommaren, där målet är att få fler ungdomar intresserade av politik.

– Vi vill att fler ska engagera sig i vänsterpolitiken. Att fler ska starta egna klubbar i sina hemkommuner. Tills dess är man välkommen till oss, säger Melker Merzbach.

Politiken utgår ifrån de socialistiska, marxsistiska och kommunistiska perspektiven.

– Vi är inga Stalinstödjare utan vi har, precis som Socialdemokraterna, rötter ur arbetarrörelsen, och vi tar helt avstånd från diktatur, säger han.I sommar har Ung vänster planerat en rad aktiviteter.– Vi ska vara med på Pridefestivalen i Motala för att visa vårt stöd, vi kommer att dela ut flygblad och senare i sommar har vi en grillkväll, säger Melker Merzbach. Varför behövs Ung vänster i Vadstena?

– Vi vill förändra vår vardag, vi ser hur fattiga familjer kämpar. Ungdomar har inte råd med busskort, de blir fast. Vi tycker att alla ska ha rätt till fri kollektivtrafik, svarar Melker Merzbach.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Elin Åberg

Ämnen du kan följa