"Det är en så sensuell färg"

För trettonde året i rad arrangerar man konstrundan i Vadstena. Lördagen bjöd på mycket besökare, konst och strålande sol. "Det här gynnar hela Vadstena" säger Christine Friman, konstnär.

15 september 2018 17:00

Foto, måleri, återbruk, möbeldesign och datagrafik – utbudet är brett när de lokala och internationella konstnärerna intar stadskärnan. I Rödtornet kan man få en överblick över utställarna genom den samlingsutställning som finns där. En av årets utställare är Madeleine Forsberg som visar upp sin konst skapad av drivved och rostig metall.

– Det är andra året jag är med. Det är så fantastiskt roligt att få ta del av folks respons. Många säger att det är roligt med det här som sticker ut lite, så det känns jättekul, säger hon.

I år medverkar ett femtiotal konstnärer.

– Stan börjar verkligen leva. Det är häftigt hur alla engagerar sig, både konstnärer och konstintresserade. Det här gynnar hela Vadstena, säger Christine Friman som ställer ut sina oljemålningar i det egna galleriet.

– Jag har verkligen fastnat för att måla i olja, det är en så sensuell färg. Den doftar gott och är alldeles smetig, fortsätter hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sofia Axelsson

Ämnen du kan följa