Vadstenaföretaget behöver nyanställa

Fredriksons behöver rekrytera för att kunna hinna med större ordrar. Den globala upprustningen för produktionen av kommande covid-19-vaccin sätter press på Vadstenaföretaget.

Svetsaren Erica Karlsson arbetar med att ta fram produkter till det amerikanska företaget.

Svetsaren Erica Karlsson arbetar med att ta fram produkter till det amerikanska företaget.

Foto: Sofia Axelsson

Vadstena2020-06-22 06:00

Fredriksons Verkstads AB producerar medicinsktekniska produkter som i sin tur är en del i ett maskineri av att framställa biomedicinska produkter som vaccin och insulin. Nu har en av Fredriksons amerikanska kunder en stor efterfrågan på medicinsktekniska produkter.

– Myndigheter runt om i världen börjar säkerställa produktionskapaciteten för ett vaccin mot covid-19. Det är ju många som ska ha det när det väl gäller, säger Kjell Hjalmarsson, key account manager på Fredriksons, och fortsätter:

– Man krattar manegen för att kunna producera vaccin så snart som möjligt. Då vill de köpa den här produktionsutrustningen av vår kund.

– Det här är ju inget man kan tacka nej till. Det är ju en fin sak att få vara del av, säger Kristian Rustan, vd.

Nu när den amerikanska kunden får större efterfrågan på produkterna och kräver större leveranser så behöver även Fredriksons expandera.

– Vi är i behöver tre till fyra svetsare och putsare. Många är ju permitterade men vi verkar inte hitta några som kan tänka sig jobba, säger Krister Rustan.

Hur lång tid gäller anställningarna?

– Det är svårt att säga, det måste man nästan fråga Tegnell. Men vi tror att det kommer finnas en efterfrågan på produkterna i minst två till tre år, säger Kristian Rustan.

Tidigare har Vadstenaföretaget haft svårt att hitta medarbetare med den kompetens som krävs. Kristian Rustan beskriver att läget är ganska oförändrat men på senare tid har drivet och personligheten hos den arbetssökande blivit av allt större vikt.

– Vi vill ha in folk med rätt mindset, de ska tycka att det här är roligt, säger Rustan och fortsätter:

– Man blir ju inte satt i jobbet direkt, det är en fadderverksamhet, så man får ju en svetsskola här. Sedan är det ju självklart att det ska finnas en bas av utbildning i det hela.

Även att få en större mix av både åldrar och kön har blivit en viktig del av rekryteringsarbetet.

– Vi har ett trettiotal tjejer här som är oerhört duktiga. Det ligger något gammalt i att det ska vara stora kraftiga karlar här, men så behöver det inte vara, säger Kristian Rustan.

En av svetsarna som arbetar med den stora ordern till USA är Erica Karlsson.

– Det är ett pyssligt arbete och allt är väldigt varierat, säger hon. 

– Det rör mig inte så mycket att vi är färre kvinnor, men det är ju klart att det vore bra om det blir lite mer blandat.

Kristian Rustan, vd, Malin Fhyr, HR-ansvarig och Kjell Hjalmarsson, key account manager, vill se att fler vågar söka sig till verkstadsindustrin.
Kristian Rustan, vd, Malin Fhyr, HR-ansvarig och Kjell Hjalmarsson, key account manager, vill se att fler vågar söka sig till verkstadsindustrin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!