Oro på gymnasiet efter beslutet

Politikerna var enade om intagningsstopp av elever till Vadstenagymnasiet. Skolans rektor arbetar nu för att bibehålla kvaliteten på undervisningen.

Foto: Benny Ekberg

Vadstena2017-03-13 19:00

Fredagen den 10 mars föreslog kultur- och utbildningsnämnden att Vadstenagymnasiet ska avvecklas. Politikerna var enade och från och med hösten 2017 kommer skolan inte ta in några nya elever. Beslutet grundar sig i en tjänstemannautredning som visar på dålig ekonomi och minskat elevantal. Enligt Annelie Ekman, rektor vid Vadstenagymnasiet, så har dock inget förändras för de elever som redan går på skolan.

– Vårt utbud och vår kvalitet på undervisningen påverkas inte av detta första beslut. Vi gör våra resor, studiebesök och projekt precis som vanligt, berättar hon.

Även om utbildningen ännu kan fortsätta som vanligt så finns det oro på skolan. Annelie Ekman förklarar att Elevhälsan har varit på plats för att stötta de elever som mått dåligt. Vid behov så står också Företagshälsan i beredskap.

– Det viktigaste just nu är att vi fortsätter med utbildningen och att vi bibehåller den kvaliteten vi har.

Finns det risk att skolan förlorar lärare innan nedläggningen?

– Jag kan inte uttala mig om det då det är upp till varje lärare och ett högst personligt beslut. Det jag kan försöka bidra med är en bra och attraktiv arbetsplats.

Oavsett framtida beslut så kommer eleverna på Vadstenagymnasiet att få fullfölja sina utbildningar. Detta i linje med kommunens ansvar enligt skollagen. Vid beslut om nedläggning kommer bildningsförvaltningen att utreda elevernas alternativ.

– Men exakt hur det kommer se ut kan jag inte spekulera om, säger Annelie Ekman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!