Öppnade dörren – blev knivskuren

Vadstenabon öppnade lägenhetsdörren. Då blev han slagen och knivskuren.

Den åtalade trion misstänks ha trängt sig in hos en Vadstenabo, som blev slagen och knivskuren.

Den åtalade trion misstänks ha trängt sig in hos en Vadstenabo, som blev slagen och knivskuren.

Foto: Anders Törnström

Vadstena2017-03-08 08:23

En 24-årig kvinna och två män, 29 och 32 år gamla, åtalades nyligen för grov misshandel, ett brott som enligt kammaråklagare Olof Danielsson begicks den 3 december 2015. Trion påstås ha knackat på hemma hos en man i 30-årsåldern, trängt sig in i bostaden och attackerat honom. I åtalet beskrivs hur lägenhetsinnehavaren knuffades ned i en soffa och fick flera knytnävsslag i ansiktet och huvudet. Två av inkräktarna misstänks ha knivskurit honom på armar och ben.

I polisförhör har de inblandade uppgett att de gick hem till Vadstenabon för att konfrontera honom med uppgifter om en påstådd gruppvåldtäkt. 29-åringen och 32-åringen har medgett vissa omständigheter och erkänt misshandel respektive ringa misshandel. Kvinnan förnekar brott.

När trion lämnat lägenheten tog sig den blödande mannen ut i trapphuset och fick hjälp av grannar att tillkalla ambulans och polis. Enligt patrullen som undersökte bostaden hittades mycket blod, "inte droppar utan små sjöar", i flera rum och på möbler.

Bland åklagarens bevisning finns en kniv som beslagtogs vid husrannsakan hemma hos en av de misstänkta. På den hittades den misshandlade mannens blod och DNA. Lägenhetsinnehavarens kompis, som fanns i bostaden när trion trängde sig in, kommer också att förhöras under den kommande rättegången.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om