-- På 90-talet var det kö hit, säger simhallens enhetschef Per Hallengren och blickar ut över en uttömd och sliten lokal i badhusets källarvåning.
Färgen på väggarna har flagnat och golvet är gammalt och slitet. Den träningsutrustning som en gång var ny och attraktiv, har nu forslats bort.
-- Vi har halkat efter så pass mycket med gymmet. Det känns jättebra det här, säger Hallengren om det nya samarbetet med nJoy, ett företag som redan driver 13 andra träningsanläggningar i landet.
Projektansvarige Anders Börjesson, söker ständigt efter nya lokaler. Han tror på affärsidén att erbjuda träning i anslutning till just simhallar, där det redan finns ett visst kundunderlag.
-- En simhall har en viss dragningskraft, säger han.
Och det är också en del av affärsidén att kunna erbjuda olika träningsaktiviteter under ett och samma tak. För i de terminskort som allmänheten kommer att kunna köpa kan bad och träning kombineras.
Både Anders Börjesson och Per Hallengren poängterar dock att det nya gymmet inte kommer att bli ett trendgym med hög musik utan mer som ett "vardagsrum".
-- De som vi kommer att försöka locka hit är de som är 40 plus. Den målgruppen kommer mer och mer och företag kan köpa in förebyggande hälsovård, säger Hallengren.
40 procent av intäkterna, upp till 600 000 kronor per år, kommer att gå till Vadstena kommun. Efter 600 000 är uppdelningen 70/30 (till nJoys fördel).
Ett avtal har också slutits där kommunen kommer att stå för lokalhyra och städning. Den nya samarbetspartnern i sin tur ska renovera golv och tak, införskaffa träningsutrustning, samt erbjuda instruktörshjälp kvällstid.