För fem år sen öppnade krögaren Mia Bremer upp dörrarna till restaurang Hörnet i Vadstena. Nu har hon tagit beslutet att sälja.
– Min plan för restaurangen har alltid varit fem år och nu är vi här.
Hon berättar att det var med skräckblandad förtjusning hon valde att satsa sina pengar på det lilla hörnet i Vadstena.
– Jag hade ju aldrig drivit något själv förut och jag hade tur att från början få den personalstyrka jag fick och som fortfarande jobbar kvar, plus extra bra tillskott i styrkan.
Mia är väldig tydlig med att konceptet hon valt för restaurangen inte hade lyckats om det inte vore för personalen.
– Jag ville från början att restaurangen skulle kännas som ett trevligt vardagsrum fyllt med vänner.
Varför väljer du att sälja?
– Att avsluta något medan man fortfarande älskar det är svårt, men det är ett förutbestämt beslut och det känns bra att avsluta medan man fortfarande tycker det är kul.
Mia blir märkbart rörd när hon pratar om Hörnets gäster och vad de betyder.
– Vi har genom alla år fått så mycket kärlek och all den fina respons vi fått när jag gick ut med beslutet att sälja är underbar. Människor har ringt och kommit in för att prata eller ge blommor, det känns fint.
Hur ser dina planer ut för framtiden?
– Att ta det lite lugnt och jag vill ta ett år för inspiration, reflektion och se vart det leder mig. Jag stänger inga dörrar för framtiden och känner att det både ska bli skönt att vara ledig och en skräckblandad förtjusning över att avsluta det här kapitlet i livet.
På frågan vad som varit mest kämpigt under hennes tid på Hörnet funderar hon en lång stund.
– Det måste ha varit pandemin och att behöva tänka om helt, att skrota de planer vi hade och bygga ett nytt koncept. Som tur är var Vadstenaborna helt med på det och har ställt upp på oss genom alla år egentligen.
– Min personliga utmaning var nog mest att jag är rätt blyg, men med tiden lär man sig att bli tryggare och med den stämning vi skapar här kommer en trygghet i sig.
Mia förklarar att hon kommer njuta extra mycket fram tills det att restaurangen stänger.
– Att veta att det här är slutklämmen på den här historien gör sista delen av resan ännu mer speciell och det ser jag fram emot.
Hur länge kommer ni att hålla restaurangen öppen?
– Vi kommer att ha olika koncept fram tills efter årsskiftet.