Peter Strömberg lÄser upp dörren till de nya lokalerna, dÀr inne hÄller vÀggarna pÄ att mÄlas vita.
â Det Ă€r mĂ„nga som Ă€r nyfikna pĂ„ hur det gĂ„r för oss. Och det Ă€r lite att göra, vĂ„r tanke Ă€r att ha lite neutrala fĂ€rger för att lyfta fram produkterna. Men tegelvĂ€ggen har varit vĂ„rt signum, sĂ„ det kommer det bli hĂ€r med, sĂ€ger Peter och hĂ„ller upp en tapet med tegelmönster.
Under tiden Peter arbetar med renoveringen sÄ driver Erik saluhallen som vanligt.
â Anledningen till att vi blev intresserade av den hĂ€r lokalen Ă€r att vi har det vĂ€ldigt trĂ„ngt bakom kulisserna dĂ€r vi Ă€r idag. NĂ€r det kommer varuleveranser sĂ„ fĂ„r vi in dem direkt i butiken, det kan bli ganska rörigt. Det blir en bĂ€ttre, mer rationell behandling av varorna hĂ€r, samt bĂ€ttre arbetsmiljö, sĂ€ger Peter.
Han berÀttar Àven att flytten innebÀr att de kan bredda sitt sortiment. Trots att de upplever att hösten 2022 har varit tuff och att livsmedelspriserna blir allt högre sÄ Àr de villiga att satsa.
â Det Ă€r nog lite olika hur kunderna hanterar det. Vissa kanske vĂ€ljer bort att handla hos oss, medan vissa kanske Ă€ter exempelvis kött mindre ofta, men nĂ€r de vĂ€l gör det sĂ„ kanske de vĂ€ljer att köpa riktigt bra kött.
Ăr ni rĂ€dda att folk ska vĂ€lja bort er helt?
â Det Ă€r klart att den rĂ€dslan alltid finns, men vi har en stark kundkrets. Vi mĂ„ste chansa lite, man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke.
Butiken vÀntas öppna pÄ den nya platsen i mars.