Krögarens julbordsfavoriter - dopp i grytan och ost

Staffan Linde på Ladugård 206 delar med sig av sina favoriter på julbordet; Brieost med julig röra och recept till "Dopp i grytan"

Staffan Linde på Ladugård 206 i Vadstena berättar vad han tycker måste finnas på julbordet.

Staffan Linde på Ladugård 206 i Vadstena berättar vad han tycker måste finnas på julbordet.

Foto: Lovisa Lindstrand

Vadstena2021-12-19 12:00

– Jag är en dålig julbordsätare, men lustigt nog gillar jag dopp i grytan. Jag äter vörtbröd tills jag storknar. 

Ingredienserna är viktiga. 

– Jag brukar ha i lite rödvin, lite mustig porter, skinkspad och en bra buljong. Brödet ska bara snabbt ner och vända i grytan, det får inte bli jolmigt. 

Hans andra favorit är ost.

– Jag vill ha en Stilton och rumstempererad lagrad cheddar. Tempereringen och lagring är livsviktigt.

Staffans tipsar om ost:

– Köp en Brieost. Gör en egen "Julig" röra och ringla över. Hacka nötter, fikon, russin och rör ner julens kryddor med lite starkvin. Blanda med honung. Det blir som en liten rätt eller gräddtårta med topping. Det är svingott.

Karta: Ladugård 206
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!