Vid årsskiftet tog de över lokalen längs med Margaretavägen i Vadstena och bokningarna har börjat rulla in.
– Tillfället dök upp när Anna Skog, som hade sin verksamhet här tidigare, lämnade och flyttade till Skedet, säger Anders Lindholm.
– Då började vi prata om att vi borde hitta på något. Det hela står på tre ben, kan man säga. Det är en matvagn, catering och festvåningen, fortsätter Erik Felten.
Erik har tidigare drivit restaurangen på Vadstena golfklubb, och Anders har drivit restaurang Bakgatan och restaurang i Hästholmens hamn.
– Vi har lite koll på grejerna, hoppas vi, skrattar Anders.
Konceptet innefattar ingen traditionell lunchservering, utan där köket i Vadstena fungerar mer som ett beredningskök för catering och matvagnen. Men också som kök för matservering i luckan, och till de som hyr in sig på festvåningen.
– Det är ett väldigt fritt sätt att fortfarande få laga mat på, säger Anders.
Och just friheten är något duon strävar efter.
– När du har en lunchrestaurang så måste du kanske ha hundra luncher om dagen, och när dagen är slut så ska all mat också vara slut, säger Erik.
– Du måste också vara på plats, för om du har stängt en dag, så är det inte säkert kunderna hittar tillbaka. Nu kan vi bestämma mer själva hur arbetet ska se ut, säger Anders.
Under sommaren kommer matvagnen finnas på Stora torget i Vadstena för att servera kall mat. Men under de kallare månaderna blir det mer traditionell och varm husmanskost i vagnen på olika ställen i Östergötland.
– Tanken är att vi ska hitta fyra-fem ställen att stå på varje vecka, och servera en rätt hela den veckan. Och så gör man samma sak veckan efter, med en ny rätt, säger Anders.
Vad ser ni för utmaningar framöver?
– Råvarupriser och energipriserna har ju de sista åren fullkomligt exploderat. Så det är en utmaning att kunna ta betalt för det man gör, säger Erik och tillägger att de på det här sättet kunnat skala av personalkostnader.
– Då tar vi bort det här med matsal, personal och allting. Vi har en matvagn istället. Då har vi åtminstone gjort ett försök att hitta andra lösningar.
Behöver Vadstena ett matställe till?
– Det är klart att det blir viss konkurrens, men det finns inte riktigt någon lokal i den här storleken i stan att hyra. Och om vi kör vårt eget lilla race med husmanskost i matvagnen samt festvåningen och catering, så blir det på ett annat sätt, säger Anders.