Järnvägsförening har levererat affärsplan

Vadstena järnväg, ekonomisk förening har nu levererat den efterfrågade affärsplanen till Vadstena kommun.

VADSTENA2009-12-30 00:00

Fritids- och tekniska nämnden beslutade i mitten av december att Vadstena järnväg (VJ) får hyra lokstallet i två månader från och med årsskiftet. Men förutsättningen var att föreningen lämnade in en affärsplan innan nyåret.

Så har nu skett och i den femsidiga affärsplanen presenterar VJ sina planer för hur järnvägen kan bli en tillgång för kommunen, invånare och besökare. Föreningen vill bevara, driva och utveckla järnvägen och tillhörande stationsområde och byggnader i samarbete med andra aktörer.

Bland annat framgår det hur stationshuset, godsmagasinet och lokstallet kan utvecklas för att locka till sig kunder: Exempelvis handlar det om att besökare ska kunna sova ombord på tåget, att man kan bygga om en vagn till konferensrum och utveckla dressintrafiken.

I den medföljande skrivelsen till Vadstena kommun önskar VJ, i enlighet med beslutet i fritids- och tekniska nämnden, teckna korttidskontraktet gällande lokstallet. Men man avslutar också med att föreslå att ett mer långsiktigt arrendeavtal ska träffas mellan parterna gällande stationsområdet, byggnader och bana.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om