"Här ska man kunna komma in i jobbarkläderna"

Längtan tillbaka till restaurangbranschen tog över. För några dagar sedan öppnade David Bernberg sin egen restaurang på Storgatan.

Första adventshelgen slog David Bernberg och Jouline Gransö upp dörrarna till den nya restaurangen på Storgatan.

Första adventshelgen slog David Bernberg och Jouline Gransö upp dörrarna till den nya restaurangen på Storgatan.

Foto: Lillian Andersson

Vadstena2021-12-04 18:00

– Jag har alltid tyckt om hamburgare och när man är någonstans så vill jag gärna prova, även om jag då får höra "du ska alltid ha hamburgare". Men jag har ju inte ätit just den, med den såsen.

David har haft en foodtruck vid Bergs slussar, jobbat på behandlingshem och inom socialen. Nu vill han tillbaka till maten och vill laga streetfood på amerikanskt vis med kött som inte är alltför magert, enkelt och med goda tillbehör.

Det står Käket på fönstret och innanför har den nyrenoverade lokalen fått industritouch.

– Jag vill att det ska vara en atmosfär som är välkomnande, säger David och berättar om en upplevelse från USA där han besökte en liknande restaurang och kände just värme och en energi som smittade av sig.

– Här ska man kunna komma in i jobbarkläderna och inte känna sig fel. Jag vill ha det avslappnat och personalen får gärna dansa lite i köket, säger han med ett leende och vänder sig mot Jouline Gransö.

Hon tvekade inte länge när hon fick frågan om hon ville ha jobb i den nyöppnade verksamheten.

– Vi känner varandra och jag har jobbat på restaurang tidigare och trivts. Så jag hoppade på, säger hon och berättar att så här långt har det varit fullt upp.

Att öppna i Vadstena var givet. Här är invånaren trogna sin stad menar David och Jouline.

– Det är en positiv småstadskänsla och det är inte så vanligt med en affärsgata där alla lokaler är uthyrda och där alla som driver butiker och restauranger driver sin dröm, säger David.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!