"Gärna med russin som man inte ser"

Lussebullar, hur ska de vara egentligen? Restaurangägare David Bernberg vet hur han vill ha dem.

David Bernberg gillar russin i lussekatterna.

David Bernberg gillar russin i lussekatterna.

Foto: Lillian Andersson

Vadstena2021-12-15 10:00

Lussebullar, saffranskusar, lussekatter, gullvagn, julgalt. Kärt barn har många namn, beroende på tradition och i fet här fallet form. David Bernberg vet hur han vill ha sina.

– Det ska vara saffran och russin. Gärna russin som man inte ser, som man blir glad när man hittar. Och så ska de vara stora.

Bakar själv gör han oftast inte. 

– Det blir barnen ihop med mamma, min fru Linn, som bakar.

Hur vill du äta dem då?

– Gärna direkt från ugnen, då är de som bäst. Först med mjölk till och så tar vi kaffet efteråt.

– Mamma hade det ibland i pasta för att sätta smak och färg. Men jag är inte så bra på att använda det annars. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!