Falsk polisman lurar åldringar

Den falske polismannen misstänks ha varit framme på flera ställen. En kvinna har anmält att hon blivit uppringd på samma sätt som 90-åringen för några dagar sedan.

VADSTENA2009-12-11 14:47

Kvinnan som gjorde den senaste anmälan berättar att en man ringt upp och varnat för att några kvinnor åker runt i ett villaområde söder om Vadstena och stjäl pengar från människor. Samma sak föregick händelsen då någon lurade av den 90-årige mannen cirka 12 000 kronor. Den äldre mannen blev först uppringd och fick sedan hembesök av någon utgav sig för att vara polis. Den falske polismannen varnade återigen för kringresande kvinnor och erbjöd sig samtidigt att förvalta pengar som åldringen kanske förvarade i hemmet. 90-åringen nappade på detta och gav honom pengarna men förstod senare att han blivit lurad.

Den misstänkte lurendrejaren körde från platsen i en ljus bil. Han bedöms vara i 40-50 årsåldern, han är av medellängd, har en grov kroppsbyggnad och talar svenska utan brytning.

Anders Sundenius, brottssamordnare vid Motalapolisen, utfärdar en allmän varning och uppmanar folk att be okända som ringer på dörren om legitimation.

Vet du något om den falske polismannen, ring 114 14.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om