I december fick Mia Bremer, tidigare köksansvarig på Gastro 19, frågan om hon ville ta över restaurangen. Efter viss betänketid tackade hon slutligen ja.
– Jag har många idéer kring mat och uppläggning och nu såg jag min chans att få leva ut dem och gå min egen väg, säger den 28-åriga restaurangägaren.
Vid sin sida har hon vännerna Wilhelm Malmqvist, Årets Östgötakock 2016, och Lotta Lundin Johansson, tidigare servitris på Starby hotell.
– Vi har alla gått på Dackeskolan och länge sagt att vi vill jobba ihop. Dessutom är vi likasinnade, vilket är viktigt för att kunna arbeta tillsammans, säger Mia Bremer.
Fokus ligger på att laga god mat och erbjuda bra service. Det nuvarande restaurangnamnet behålls, men menyn kommer att ändras.
– Vi vill ha den mer levande och kommer därför inte att ha nån fast meny, säger Mia Bremer.
Under sommarperioden kommer restaurangen även att servera så kallad nattamat.
– Jag har tidigare jobbat två somrar på Hörnet och vet att man kan få stå i köket långt in på natten när folk kommer från operan. Så därför vill vi satsa lite extra på det.
Innan restaurangen återigen kan öppna är det en hel del kvar att styra med. Bland annat ska matsalen få ett uppfräschat utseende, rätter ska provlagas och alkoholtillståndet ska godkännas.
– Vi räknar med att öppna i mitten eller i slutet av april, säger Mia Bremer.