Robert Pihl avskyr dopp i grytan

Julborden kan vara mysiga med trevlig musik och god mat eller så kan de också bli tvärtom med för hög musik och maträtter som får oss att vilja ta fram tungskrapan.

Robert Pihl, butikschef på Coop i Vadstena, har ätit dopp i grytan en gång i sitt liv, det var för över 20 år sedan. Därefter vägrar han konsekvent att äta det fettindränkta brödet.

Robert Pihl, butikschef på Coop i Vadstena, har ätit dopp i grytan en gång i sitt liv, det var för över 20 år sedan. Därefter vägrar han konsekvent att äta det fettindränkta brödet.

Foto: Amanda Svanberg

Vadstena2021-12-10 08:03

Robert Pihl, butikschef på Coop i Vadstena, har inget klockrent minne av ett julbord som varit fruktansvärt. Däremot minns han när han åt dopp i grytan för första och enda gången. 

– Det här är över 20 år sedan, jag var väl i övre tonåren ungefär och skulle smaka dopp i grytan för första gången. Jag tror att det var på ett julbord hemma hos mormor och morfar men det var så otäckt, säger han. 

Vad var det du inte gillade?

– Det är konsistensens som jag inte köper, det är varmt, geggigt och äckligt. Jag har ätit det en gång aldrig mer igen, säger han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!