Till hösten flyttas en hel årskurs till annan skola

Vadstena kommun gör en omorganisation inom skolans verksamhet. Flyttar en hel årskurs från Sankt Persskolan till Katarinaskolan.

Göran Fältgren (S), kultur- och utbildningsnämndens ordförande, förklarar varför skolan gör omorganisationer till hösten.

Göran Fältgren (S), kultur- och utbildningsnämndens ordförande, förklarar varför skolan gör omorganisationer till hösten.

Foto: Doug Olson/Mostphotos, Katarina Hydén/MVT arkiv

Vadstena2021-02-15 16:39

– Vi kommer att göra om så att de som börjar i tredje klass till hösten inte kommer att göra det på Sankt Per utan på Katarina istället, säger kultur- och utbildningsnämndens ordförande Göran Fältgren (S).

Det innebär att det från i höst kommer att finnas fyra årskurser på Katarinaskolan och bara tre årskurser på Sankt Persskolan.

– Det gör att vi kan ha fritidsverksamheten samlad på Sankt Per, säger han.

I nuläget är den verksamheten utspridd på fyra olika enheter. Att samla all fritidsverksamhet till en plats kommer att spara tid och underlätta arbetet för pedagogerna menar Fältgren.

– Det finns många fördelar med att samla allt på samma ställe. Då kan personalen ägna sig mera åt det de ska ägna sig åt. Inte behöva lägga tid på att följa barn till olika lokaler och sådant, säger han.

Katarinaskolan är från början byggd för att kunna ha flera grupper än man har i nuläget.

– Så det finns utrymme så att säga, säger han.

Trots att utrymme finns kommer vissa åtgärder genomföras för att hantera trängsel som riskerar att uppstå i begränsade sammanhang.

– Vissa elever kommer att äta sina skolmåltider på Petrus Magni för att det inte ska bli så trångt i matsalen på Katarina, säger han.

De organisatoriska åtgärder som vidtas till hösten hänger ihop med de framtida åtgärder som ska till genom skollokalprojektet. Det innebär renoveringar av befintliga skollokaler, byggnation av tillagningskök vid Petrus Magni skola och ny sporthall på Kungsvalla.

En årskurs flyttar ut och fritids flyttar in när kommunen omorganiserar i höst.
En årskurs flyttar ut och fritids flyttar in när kommunen omorganiserar i höst.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!