Träning för Leif och Cancerfonden

Värmen strålade emot cancersjuke cykelhandlaren Leif Axelsson fastän vädret var småkyligt. Vid en träningskväll utanför affären samlades det in mellan 25 000 och 30 000 kronor till Cancerfonden.

Leif i centrum. Cykelhandlaren Leif Axelsson omgiven av Therese Lindqvist (t v) och Anna Pettersson, de båda kunder som tog initiativet till träningskvällen till förmån för Cancerfonden.

Leif i centrum. Cykelhandlaren Leif Axelsson omgiven av Therese Lindqvist (t v) och Anna Pettersson, de båda kunder som tog initiativet till träningskvällen till förmån för Cancerfonden.

Foto: karl-johan norén

väderstad2017-06-01 16:08

– Jättekul och jätteroligt, myste Leif när han på onsdagen trängdes bland allt folk på asfaltplanen utanför butiken och verkstaden i Väderstad.

– Vi är överväldiga, utbrast hans hustru Britt-Marie Axelsson några minuter senare när hon välkomnade över hundra personer.

Leif Axelsson är en institution bland cyklister och skidåkare vida omkring.

Två av kunderna, Therese Lindqvist (veteranvärldsmästare i mountainbike) och Anna Pettersson, tyckte att de måste göra något för Leif.

Han har som handlare betytt så mycket för dem och deras idrottande familjer.

Med fem dagars varsel utlyste Therese och Anna en träningskväll hos Axelssons i Väderstad. De satte upp som mål att få in 10 000 kronor till Cancerfonden.

– Målet är redan uppnått, berättade Therese Lindqvist glatt när hon inledde kvällen.

Hon konstaterade att Leif under hela sin sjukdomstid varit så positiv och hans sinnesstämning kom också att sätta sin prägel på träningskvällen.

Leif Axelsson har drivit butiken i 37 år. Han fortsätter så länge han orkar.

– Det är mental hälsa för mig att fortsätta jobba. Det finns ingen sjukling som har det roligare än vad jag har. Det är ju så fantastiskt med den teknik som finns att jag kan ligga i sängen och både sälja cyklar och trädgårdsklippare.

Leif Axelsson är själv fantastisk. För i samma andetag som han säger detta så sprudlande glad berättar han att det finns inget hopp för honom längre. Behandlingen har upphört.

Träningskvällen organiserades smidigt upp i grupper. Väldigt många cyklade i olika former, andra löpte, promenerade eller åkte rullskidor. Vid återkomsten väntade bland annat kaffe och bullar.

Fyra klubbar hade fått sina medlemmar att ställa upp riktig bra; Vadstena cykel, Mjölby CK, Boxholm-Ekeby skidklubb och Sya skidklubb.

Många cyklister mötte upp.
Många cyklister mötte upp.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!