Stort intresse för corona-anpassad dressyrtävling

Cup 50+ är hästdressyrtävlningen som anordnas av Väderstad Hästsportklubb för ryttare över 50 år. I år kommer dubbelt så många starter att genomföras jämfört med i fjol – trots pandemin.

Den 8-9 augusti kommer dressyrtävlingen Cup 50+ att avgöras på familjen Liljas Ridanläggning i Gottlösa. På bild är Marie-Louise Näslund som tävlar för Mantorpsryttarna.

Den 8-9 augusti kommer dressyrtävlingen Cup 50+ att avgöras på familjen Liljas Ridanläggning i Gottlösa. På bild är Marie-Louise Näslund som tävlar för Mantorpsryttarna.

Foto: Emil Andersson

Väderstad2020-07-31 14:00

För tredje året i rad kommer dressyrtävlingen Cup 50+ att genomföras på familjen Liljas Ridanläggning i Gottlösa. Tävlingen drog igång efter att flera 50-plussare uttryckt sin vilja på Facebook om att återigen tävla i dressyr.

– Då bestämde vi oss för att arrangera en tävling för personer över 50. Vi började 2018 med ganska många starter och året efter hade vi över 100 starter. I år har vi 220 planerade starter fördelat på 90 deltagare och 95 hästar, säger Peter Karlsson på Väderstad Hästsportklubb.

Det var länge oklart om tävlingen skulle bli av på grund av pandemin, speciellt med tanke att fokus är på personer som befinner sig kring riskgruppsålder.

Vad har ni gjort för att skydda er mot corona?

– Vi har jobbat väldigt hårt med restriktionerna. Vi kommer dels att tävla på dubbla banor över ett stort område där vi har ett flöde av människor som kommer och går. Dessutom sker prisutdelningen utomhus i år.

Arrangemanget godkändes av Östergötlands Ridsportförbund efter samråd med regionen så den 8-9 augusti kommer tävlingen gå av stapeln, med funktionärer men utan publik. Däremot kommer ryttare hela vägen från Skåne och Stockholm i varierande åldrar från 50 till 72.

– Vi hade planerat att det skulle bli en storartad ryttarfest i år, men så blir det inte med tanke på allt. Men någon form av underhållning blir det och vi bjuder på en inplastad buffétalrik, och så har vi en handspritsponsor.

Karta: Gottlösa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!