Orden räcker inte till när Väderstadsborna försöker uttrycka sina åsikter och känslor efter att de fick veta att kultur- och fritidsnämnden vill spara pengar genom att lägga ned Väderstads simhall och ortens biblioteks- filial.
Corren träffar flera medlemmar i Väderstads byalag, Väderstads idrottsklubb (VIK), men också företagare och "vanliga" invånare för att ta reda på deras synpunkter. Och alla är eniga i sin kritik.
-- Det är inte klokt att Mjölby kommun inte har längre framförhållning än ett par år. Det måste finnas andra saker att spara pengar på än simhallen, som renoverades i fjol. Här bor också många skattebetalare, ska vi sluta med vår verksamhet och flytta någon annanstans, säger Fredrik Holmer.
Han är egen företagare i Väderstad och har tre barn i skolåldern. Hans barn har lärt sig simma i Väderstad och han ser dagligen att simhallen används väldigt mycket.
I lördagens tidning sa kultur- och fritidsnämndens ordförande Göran Westerberg, bland annat att: "Det var renoveringen av själva simhallen som var kapitalförstöring. Vi trodde att upprustningen skulle leda till ökat nyttjande av bassängen, men den effekten har uteblivit."
Det här uttalandet fick alla att gå i taket, dels för att Westerberg inte har några konkreta siffror att komma med, dels för att det inte är sant.
-- Simhallen renoverades för att den var misskött och förfallen, inte för att man skulle öka antalet besökare. Hur kan man titta bara på en säsong och bedöma att något inte fungerar som väntat, undrar Gunilla Hilleby, ordförande i Väderstads byalag.
Enligt henne utnyttjas simhallen mer än tidigare och antalet besökare ökar ständigt.
-- Det tar tid att etablera den nya simhallen. Många slutade komma när den var försummad. Väderstadsverken hyr den flera dagar i veckan, folk ordnar barnens födelsedagskalas i simhallen, Ödeshögs kommun hyr den också och många flera, för att inte prata om vår skola och simskolor som ordnas här, säger Gunilla Hilleby.
Det enda som kanske inte har ökat är det allmänna badet, men sedan VIK tog över skötsel av det har man diskuterat flera utvecklingsförslag.
-- Vi har haft några idéer som vi ville försöka förverkliga under hösten och vintern när folk använder simhallen mest. Vi ville införa ungdomskväll med fritidsaktiviteter sedan. Om detta har vi pratat med andra föreningar i Väderstad och alla ville samarbeta, säger Arne Axel, aktiv medlem i VIK.
Han är djupt bedrövad över kultur- och fritidsnämndens beslut som är helt ofattbart för honom. Att stänga simhallen och biblioteksfilialen, två viktiga samlingsplatser i samhället, tyder enligt honom på prestige och illvilja bland politiker i Mjölby kommun.
-- Hundratals barn har lärt sig simma här och biblioteket används av alla i samhället. Skolan har inget eget bibliotek och 250 elever lånar sina böcker här. Man läser tidningar, tittar på lokala utställningar eller träffar folk på biblioteket. Det är samhällets hjärta, säger Arne Axel.
Alla som Corren pratat med tycker att det är konstigt att lilla Väderstad måste stå för hälften av den summa som nämnden vill spara. Och att det egentligen handlar om lite pengar, med tanke på stora skador som dessa besparingar ska orsaka.
-- Det är skamligt att kommunen inte kommer med något förslag eller alternativ till vad man kan göra i stället. Vad kostar det att istället skjutsa barnen till simhallen och biblioteket i Mjölby? Överallt vill man bygga nya simhallar, bara Mjölby vill stänga vår simhall i Väderstad, säger Lars Svensson, ledamot i byalagets styrelse.
Men Väderstadsborna tänker inte ge upp. De är fast beslutna att kämpa vidare för sin ort.
-- Vi har underbara ungdomar och vi vill ta hand om dem. Vi vill också ha en levande landsbygd där alla invånare ska kunna leva och trivas. Det sägs att även politiker i Mjölby kommun vill ha samma sak. Vi ska göra allt för att förhindra kommunens planer att förstöra vårt samhälle, säger Magnus Hilleby, byalagets styrelseledamot.