Inte lika trångt som i en sardinburk. Men inte långt ifrån. Den årliga fruntimmersauktionen i Väderstad lockar folk från när och fjärran.
-- Det här vill jag inte missa, sa Tuula Nanberg från Eskilstuna när hon försiktigt placerade dagens första köp, en tavla för 400 kronor, i bilen.
-- Bara ramen är värd priset. Men nu måste jag in igen. Synd bara att man inte har en större bil. Det skulle behövas, så mycket fint som här finns, sa Tuula.
På uteserveringen hade Jan och Ann-Louise Jonsborg från Vadstena slagit sig ned för att fika tillsammans med barnbarnet Svante.
-- Sedan vi var här första gången för tre år sedan, har det blivit en självklarhet att åka hit, sa Janne.
-- Den gången var jag med som chaufför för jag trodde att det bara var för fruntimmer. Blev förstås lite förvånad då jag upptäckte att det också var fullt av karlar, säger Janne.
Både han och Ann-Louise har en stor förkärlek för gamla prylar och är flitiga besökare på auktioner runt om i länet. Lille Svante tar de mer än gärna med sig. Hans intresse för att titta på auktionsgods verkar dock ännu så länge lite svagt.
-- Han håller på att skolas in och jag tror säkert vi ska kunna lära upp honom, skojar Janne.
Under de två dagar som auktionen pågår ropas cirka 900 objekt ut. Auktionisten Margareta Hamrér hinner med runt 100 i timman och första dagen rensas stora auktionshallen på möbler, tavlor och andra större föremål.
Dagen efter får smycken, porslin och småsaker nya ägare.
-- Första auktionen med särskild inriktning mot kvinnor hade vi för sju åtta år sedan och intresset har stegrats år från år, berättar Klasgöran Öström som driver auktionshallen tillsammans med hustrun Gunvor Hamrér.
-- Det här är andra året vi delar upp auktionen på två dagar. Det skulle bli för trångt och jäktigt annars.
Gunnel Rosell Ericson från Mjölby hade sin bestämda uppfattning om fruntimmersauktionen.
-- Jag tycker det vore roligare om det bara var för kvinnor. Och så gillar jag inte att handlare går ihop och bjuder på det som är mest intressant för att sedan ha auktion sinsemellan.
Ett välbekant fenomen som är svårt att komma tillrätta med.
-- Vår nätexponering har gjort att de lokala handlarna tappat lite av kontrollen, säger Klasgöran Öström.
-- Tidigare kunde de sitta i vår cafeteria och göra upp. Det tyckte vi var oetiskt, så numera får de göra upp sina affärer någon annanstans.