Talibanerna måste leva upp till internationella förväntningar kring mänskliga rättigheter för att deras styre i Afghanistan ska erkännas av andra länders regeringar, säger Rysslands representant Zamir Kabulo.
Uttalandet kommer vid talibanernas möte i Moskva, där bland annat representanter från Kina och Pakistan deltar.
Mötet beskrivs som ett av talibanernas viktigaste internationella möten sedan rörelsen tog makten i Afghanistan i augusti. Inget land har hittills erkänt talibanstyret, och inte heller Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov gjorde de när han öppnade onsdagens möte.
– En ny administration har makten nu, sade Sergej Lavrov.
– Vi noterar dess ansträngningar för att stabilisera militären och den politiska situationen och arbetet med att få statsapparaten på plats.
"Ingen brådska"
Förra veckan sade Rysslands president Vladimir Putin att det inte är någon brådska att erkänna talibanstyret formellt, men betonade att det är viktigt att samtala med rörelsen.
För att åstadkomma en stabil fred i Afghanistan måste det bildas "en verkligt inkluderande regering som helt och fullt återspeglar inte bara alla etniska gruppers intressen, utan alla politiska krafter i landet", sade Lavrov vid mötets öppnande.
Samtalen kommer efter att Vladimir Putin förra veckan varnade för att 2 000 IS-krigare samlats i norra Afghanistan och att deras ledare planerar att skicka in dem i grannländerna förklädda till flyktingar. Syftet uppges vara att sprida oenighet i den före detta sovjetrepubliken.
Mål att hindra kris
Talibanernas delegation i Moskva leds av vice premiärminister Abdul Salam Hanafi, som även ledde samtal med EU och USA förra veckan. Före det hölls samtal i Ankara mellan talibanerna och turkiska företrädare.
Enligt Rysslands utrikesdepartement är ett av målen med mötet i Moskva att befästa "det internationella samfundets ansträngningar att förhindra en humanitär kris". Även bildandet av en "inkluderande regering" ska diskuteras.
Representanter för talibanerna har flera gånger de senaste åren haft möten i just Moskva, trots att rörelsen varit terrorstämplad i Ryssland. Kontakten har enligt det ryska utrikesdepartementet varit nödvändig för att hjälpa till att stabilisera Afghanistan.
Sovjetunionen utkämpade ett tio år långt krig i Afghanistan som slutade med att landets trupper drog sig tillbaka 1989. Ryssland har till skillnad från många andra länder inte evakuerat sin ambassad i Kabul efter talibanernas övertagande.