Efter flygdramat: "Det var som 'Exorcisten'"

Flygplanets svarta låda har hämtats. Nu utreds orsaken till att runt 50 flygpassagerare skadades vid kraftig turbulens på väg till Nya Zeeland på måndagen. –Människor kastades ur sina säten, blod rann från människors ansikten, säger passageraren Ellie Addison till AFP.

Ambulanser lämnar flygplatsen i Auckland efter att planet landat på måndagen.

Ambulanser lämnar flygplatsen i Auckland efter att planet landat på måndagen.

Foto: Dean Purcell/AP/TT

Nya Zeeland2024-03-12 08:32

Planet på väg till Auckland tappade plötsligt höjd mitt under flygningen och flera av de 263 passagerarna kastades handlöst mot taket. Nu utreds den tekniska orsaken till att planet drabbades av "en stark rörelse", uppger flygbolaget Latam.

Händelsen är en av flera allvarliga säkerhetsincidenter som har drabbat plan från flygplanstillverkaren Boeing under den senaste tiden.

Ambulanspersonal har uppgett att de behandlade cirka 50 personer när planet av typen Boeing 787 Dreamliner väl landat. Fyra av dem befinner sig på tisdagen fortsatt på sjukhus.

En av passagerarna, Brian Joka, berättar för Radio New Zealand att han såg en passagerare slå i taket på planet innan denne rasade ned och slog revbenen i ett armstöd.

– Han låg i planets tak, på rygg, och tittade ned på mig. Det var som "Exorcisten", säger Joka.

28-åriga Clara Azevedo säger till tidningen New Zealand Herald att passagerarna fruktade för sina liv.

– Vi var inte säkra på om vi skulle överleva eller inte, säger hon.

Flygbolaget har i ett mejl bett passagerarna om ursäkt och erbjudit dem att stå för kostnader som tillkommit som en följd av händelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!