17.25. Nu avbryter Erik Brattgård dagens förhandlingar. Tanken är nu att läkarstudenten ska kunna hinna berätta klart och även förhöras i morgon.
17.23. Fångvaktaren tänder engångsgrillen och håller på att ha ihjäl dem alla genom att tända den och orsaka brandrök, menar läkarstudenten.
17.21. Läkarstudenten säger att det var kallt och eländigt när de ska sova. Alla tre tar stilnoct för att kunna sova.
17.20. Fångvaktaren får en instruktionslista för hur han ska sköta sina uppgifter när läkarstudenten är borta.
17.16. Uppsalastudenten kräver att få sovsäcken de har med sig. Han får den. De andra har ingenting kvar däruppe i huset, menar läkarstudenten.
17.14. Läkarstudenten uppger att han inte tycker att det verkade trovärdigt att Uppsalastudenten fanns i ett rum som det var så lätt att fly ifrån. Det skulle ju märkas på de bilder de skulle sälja till kvällspressen, menar han.
17.13. De går ned i källarrummet. Läkarstudenten menar att Uppsalastudenten "kör med honom" när de blir oense om detaljerna i hur de ska gå vidare.
17.09. Men de kör fast igen. Och får hjälp ännu en gång. Att Uppsalastudenten nu börjar ropa på hjälp menar läkarstudenten att denne, som är ovan vid alkohol, har fått stark cider att dricka under färden.
17.07. När de närmar sig huset i Robertsfors kör de fast. De får hälp att komma loss.
17.06. Han försöker få hjälp av förbipasserande. Han går iväg till en mack och fikar under tiden de står stilla. De andra är kvar i bilen. Där får de till slut hjälp att komma vidare.
17.04. Eftersom han vet att fångvaktaren riktar en kniv mot Uppsalastudenten under färden blir han oerhört rädd. Han går ut och ser efter hur det är med de andra. Han är oerhört rädd för vad som har hänt. Men när han öppnar dörren ser han att kniven hamnat i ett galler.
17.01. Vid Skuleberget utanför Örnsköldsvik har det varit en seriekrock. Han vet inte om att hans bil är bakhjulsdriven och när han bromsar får han sladd. De kanar ned i diket. De kör då i 30-35 kilometer i timmen.
17.00. De har starköl och cider med sig i bilen, men inget vatten.
16.58. Han begär att fångvaktaren ska mäta Uppsalastudentens puls en gång i timmen under färden. Han får ett sms i timmen om att allt är bra.
16.56. De tar nu bilen norrut. De har aldrig varit vid huset i Robertsfors tidigare så ingen av dem vet hur det ser ut där.
16.55. Han menar att den rullstol de hade med sig var i så dåligt skick att det inte hade gått att rulla någon i den utan att personen i rullstolen hjälpte till.
16.51. Läkarstudenten menar att det är omöjligt att bära ned någon i en rullstol i Uppsalastudentens trapphus. Han lurar därför ut fångvaktaren så att Uppsalastudenten kan gå ned själv.
16.49. Allt som sker nu sker alltså för att lura fångvaktaren, menar läkarstudenten.
16.48. Läkarstudenten menar att Uppsalastudenten hade ett benskydd och att fångvaktaren lurats att hugga honom i benet, men i benskyddet. Uppsalastudenten är med på detta.
16.44. Nu ska fångvaktaren "blåsas maximalt". De har en tveeggad kniv med sig. Läkarstudenten genomför nu någon sorts demonstration med sin advokat för att visa rätten vad som händer. Erik Brattgård ifrågasätter nyttan med demonstrationen.
16.43. Han går sedan ned igen och pratar med fångvaktaren. Han peppar denne för att denne ska kunna genomföra operationen.
16.42. Han skickar ut fångvaktaren "på patrull" och går själv upp till lägenheten. Han stämmer av med Uppsalastudenten och kvinnan och säger åt dem att förbereda sig, uppger han.
16.41. Männen återvände till Uppsalastudentens adress. Han sade åt fångvaktaren att gå upp med rullstolen. Det tog en kvart innan denne kom ut igen.
16.39. Nu ropar domaren in åhörarna igen och läkarstudenten ska fortsätta sin historia.
16.29. Det var när han kom in på sitt påstående om att Uppsalastudenten och den 23-åriga kvinnan skulle ha haft en kärleksrelation bakom hans rygg som läkarstudenten blev upprörd.
16.27. Nu blir läkarstudenten plötsligt väldigt upprörd. Han ber om att få vara ensam med sin advokat några minuter. Rätten tar en kort paus.
16.26. Han har sagt till fångvaktaren att det finns en ytterligare person inblandad i operationen.
16.24. De är nu framme i Uppsala och kvinnan går upp till Uppsalastudenten. Männen åker till ett industriområde och väntar. De hämtar också lastpallar för att kunna göra en trapp till skåpbilen.
16.23. Fångvaktaren är oerhört nervös i bilen upp och får en lugnande tabett. De andra två är dock lugna. "Vi vet ju vad som ska hända", hävdar läkarstudenten.
16.21. Fångvaktaren tar med sig en soldathjälm och en skyddsväst ivrigt påhejad av läkarstudenten. Denne menar att det kommer att se bra ut.
16.19. Det är nu eftermiddagen 28 december. De sätter sig i bilen och åker till en butik där de köper chokladbollar.
16.17. De är nu i läkarstudentens mammas lägenhet. Kvinnan står i köker och gör i ordning. Läkarstudenten mortlar en näve strösocker och visar fångvaktaren. Han säger att det är morfin. Han säger åt fångvaktaren att lägga i "morfinet" i pajen.
16.15. I Linköping köper han pajformar i en butik.
16.13. De fortsätter mot Linköping. Uppsalastudenten och kvinnan har under den här tiden kontakt med varandra.
16.11. Rullstolen, som har hittats på en soptipp tidigare, hämtar de upp i Skåne på vägen. De åker sedan norrut igen. Han har ledvärk och orkar inte köra och sätter sig där bak i bilen utan bälte. Det är då de stoppas av polisen och han blir bötfälld.
16.10. Tanken är att fångvaktaren ska ha alla planer på sig när han grips i Robertsfors, men de har glömt nycklarna och kommer inte in i lägenheten.
16.07. Lägenheten i Göteborg är riggad med lappar. Där har de gjort en "manual" för kidnappningen, berättar läkarstudenten. Allt är förberett för att fångvaktaren ska få se det.
16.06. Även hyrbilen får fångvaktaren betala.
16.03. Efter att de har köpt bilen hämtar de upp kvinnan. De åker till Göteborg. Det är ju "in åt helvete fel rent geografiskt", men anledningen att de åker dit och hyr en bil är att de vill att fångvaktaren ska komma förbi lägenheten i Göteborg som läkarstudenten har tillgång till.
16.02. Kvällen innan säger han att han ska ha brutit sig in i en bil som stod parkerad i Linköping. Han har där plockat ut bilbatteriet.
16.00. Läkarstudenten berättar nu om hur han och fångvaktaren åker och köper en bil. Det är den senare som betalar.
15.59. Han och Uppsalstudenten har pratat ihop sig väldigt mycket, de har nu inte så stort behov av att prata med varandra, säger han.
15.57. Under julen händer inte så mycket, berättar läkarstudenten.
15.55. Fångvaktaren beordras att låna pengar till huset. Han lyckas dock inte få lånet. Därför får den 23-åriga kvinnan följa med denne till banken.
15.53. Han kontaktar nu hussäljaren i Robertsfors och säger att han vill köpa huset. Men det är fångvaktaren som ska stå för huset så läkarstudenten presenterar sig med dennes namn.
15.51. Fångvaktaren får höra att det ska starta runt nyår och ta fyra veckor. De är nu inne i mitten av december.
15.46. Fångvaktaren har fått höra att han ska få 10 miljoner euro för sin insats. Denne har dock förstått det som 10 miljoner kronor.
15.43. "Spökhuset" ska göra sig bra på bild i tidningarna, menar läkarstudenten.
15.41. De hittade istället ett annat hus. När läkarstudenten får se huset blir han stormförtjust. "Det är spökhusens spökhus". Även Uppsalastudenten ska nu vara nöjd, berättar han.
15.39. Det har ett hus på gång, men Uppsalastudenten är inte nöjd med huset, berättar läkarstudenten. "Det går inte att sätta eld på".
15.37. Läkarstudenten tycker inte att det gör något om fångvaktaren blir lite skuldsatt. Han kommer på att denne ska få stå för betalningen av huset.
15.36. "Hjärntvätten" av fångvaktaren fortsätter under senhösten, berättar läkarstudenten.
15.35. Fångvaktaren blir tillsagd att lyda order utan att ifrågasätta.
15.33. Fångvaktaren vet inte om att läkarstudenten och Uppsalastudenten har haft en massa möten. Han vet inte om att han själv går i en fälla, menar läkarstudenten.
15.32. Han beskriver 25-åringen som "självaste satan" för fångvaktaren för att få denne att vilja vara med. Han berättar om att de ska ta 25-åringen till ett hus och kräva hans familj på pengar.
15.30. Han lockar den gamle kamraten med att de ska sticka till Sydamerika om denne ställer upp på planerna.
15.28. Han charmar fångvaktaren med komplimanger. Han noterar att fångvaktaren kan hålla i en glödhet tekopp, som om han inte kunde känna värme.
15.26. I november bjuder han in fångvaktaren till sin lägenhet. Han tänker att denne är "perfekt på alla plan" för det de ska göra.
15.24. I oktober dyker läkarstudenten upp hemma hos Uppsalastudenten. Denne blir vansinnig över det. Läkarstudenten vill också blanda in Uppsalastudentens inneboende i planerna, men denne vill inte det.
15.20. Nu ropas åhörarna in igen och nu har läkarstudenten uppmanats att berätta vad som hände 28 december 2011.
15.00. Förhandlingen återupptas vid 15.15.
14.57. Erik Brattgård begär nu paus. Efter pausen uppmanar han läkarstudenten att gå framåt i handlingen.
14.51. Läkarstudenten berättar nu om en av de påstådda cykelstölderna i Skåne. Han säger att han är mycket berusad vid tillfället. Det rör sig om ett skämt, säger han.
14.47. Det som ska hända är att Uppsalastudenten skulle sättas i ett hus. Bilder ska tas på honom. Men först ska fångvaktaren "sol och våras".
14.45. De valde att iscensätta planerna under mellandagarna för att folk följer media bra då.
14.44. I september sattes ytterligare 15 000 in från Uppsalastudenten, hävdar läkarstudenten.
14.43. I augusti är planerna huggna i sten. Uppsalastudenten ska tas till ett hus, där han "under mystiska omständigheter" ska räddas. I planerna ingår en "konstruerad brand"
14.41. - Vi skulle sätta dit NN (fångvaktaren) och göra NN (Uppsalastudenten) känd. Själv skulle jag komma undan, sammanfattar han.
14.38. I det här skedet pratar de om att hitta en person som kan luras att ingå i sammanhanget, en person som inte ska klara av en enkel rättspykiatrisk utredning. Läkarstudenten föreslår den nu åtalade fångvaktaren.
14.35. Läkarstudenten får återigen tillsägelse av rättens ordförande för att inte berätta om det han ska berätta utan i stället resonera om en rad olika saker som inte direkt har med åtalet att göra.
14.34. Han får dock bara hälften, 15 000 kronor.
14.31. I slutet av sommaren, i månadsskiftet augusti-september, ses de i Linköping. Läkarstudenten ska nu få en handpenning på 30 000 kronor av 25-åringen som är en handpenning på 300 000 han ska få för att genomföra planen.
14.30. Läkarstudenten tycker att 25-åringen ska överträffa honom i allt, oavsett om det handlar om mobiltelefoner, bilar eller om det handlar om vem som är mest ödmjuk.
14.26. Det är "mannen med pengar" som bestämmer när de diskuterar och han säger att det bara gäller att foga sig.
14.22. De strävar enligt läkarstudenten efter att få 25-åringen att bli känd. Själv kallar han sig PR-geniet i planerna.
14.20. Under mötet går de båda igenom planerna.
14.18. Han berättar nu om ett möte han har med 25-åringen våren 2011. Han sitter i en bil som tillhör dennes familj och säger att hans dna borde kunna hittas i den bilen.
14.16. Han berättar att när får veta att 25-åringen ska förlova sig känner han sig trygg när det gäller den 23-åriga kvinnan. Han vet ju nu att 25-åringen har en egen flickvän.
14.14. En fejkad kidnappning är en del av att skapa en personkult, menar läkarstudenten.
14.13. Att han berättar för en gammal kamrat om 25-åringen och att denne kunde kidnappas är en del av planen.
14.09. Läkarstudenten menar att Uppsalastudenten "ville ta över Linköping" och att vägen dit var att en plan. Läkarstudenten berättar väldigt många saker för rätten just nu, men har ännu inte kommit in på vad planen består av. Läkarstudenten ska dock få pengar för att hjälpa till.
14.06. De ska ha diskuterat kidnappade Sibadirektören Fabian Bengtsson när de möttes. Enligt läkarstudenten är den 25-åringen som tar upp honom.
14.05. Han blev oerhört förtjust i 25-åringen och beskriver det som att han var nyförälskad. Han fann sig och fogade sig i att han bara var näst bäst, säger han.
14.04. Han kallar den 25-årige Uppsalastudenten för en charmig jäkel. Han säger att de är lika varandra och att en presigekamp uppstod mellan dem. Han nämner också att 25-åringen kommer från en rik familj.
14.03. Han säger att han krävde att få träffa både Uppsalastudenten och sin tidigare granne. Kvinnan gick med på det. Han åkte till Uppsala, och träffade Uppsalastudenten för första gången, berättar han. Han trodde att det var hennes nya pojkvän.
14.00. Läkarstudenten berättar att hans gamla granne från uppväxten i Linköping visar sig vara inneboende hos 25-åringen i Uppsala.
13.59. Nu avbryter kvinnan läkarstudentens berättelse, och får i sin tur en tillsägelse av ordföranden.
13.58. Läkarstudenten kallar den 23-åriga kvinnan för sin blivande fru och säger att Uppsalastudenten var ute efter henne.
13.57. Läkarstudenten börjar nu tilltala Uppsalstudenten direkt, men stoppas genast av Erik Brattgård.
13.55. Han säger att hon då omgående började berätta om den 25-årige Uppsalastudenten och att hon hade flyttat till Uppsala. Han säger att hon och Uppsalastudenten har tät kontakt.
13.54. Han berättar att han och den 23-åriga kvinnan efter att ha varit ifrån varandra ett tag får kontakt med varandra igen strax efter nyår 2011, alltså ett år före händelserna i Uppsala och Robertsfors.
13.51. - Jag är en egoist och en arrogant jäkel, säger läkarstudenten som ännu inte har börjat berätta om händelserna, trots att Erik Brattgård flera gånger bett honom att komma till saken.
13.49. Han säger att han är en människa som nått botten.
13.47. - Jag har svikit alla, säger läkarstudenten.
13.46. Läkarstudenten säger att han scenskräck och säger att han är ovan vid att prata. Han vill också be såväl åklagare som polis om ursäkt för att han har varit otrevlig i polisförhören.
13.45. Nu säger ordförande Erik Brattgård att det är dags för läkarstudenten att berätta.
13.43. Förhandlingen fortsätter nu. Såväl läkarstudentens advokat Bengt-Göran Hugson som fångvaktarens advokat Anders Norman har avstått från att ställa frågor till kvinnan så den delen av förhandlingen är nu över.
13.33. Som ni kanske har noterat har vi alltså ännu inte kommit in på att den 26-årige läkarstudenten ska få ge sin version för tingsrätten. Just nu håller rätten ett litet möte med åklagaren och advokaterna där man diskuterar hur man ska hantera frågan med att man ligger efter i schemat.
12.26. Dags för lunchpaus. Förhandlingarna inleds igen
12.23. Läkarstudenten och hon har tillgång till varandras pengakonton och det har aldrig varit problem, säger kvinnan.
12.20. Hon får frågor om en sak som hände när hon fyllde 20 och där hon fick ögonbindel och fördes bort. Hon säger att det var läkarstudenten och några tjejkompisar som ordnade det. Hon fördes till Liseberg där hon fick åka fritt fall efter att ögonbindeln tagits bort. Hon blev jätterädd, men det var en av de bästa sakerna hon varit med om, säger hon.
12.16. Kvinnan säger på fråga att hon och läkarstudenten skulle träffas 29 december och att hon blev stressad när hon inte fick kontakt med honom. Hon antog att det också var då Uppsalastudenten skulle släppas fri igen. Hon litade på läkarstudenten som hade tagit över ansvaret för planeringen.
12.14. Stig Inge Andersson frågar henne varför hon tror att de båda männen var stressade innan de åkte upp till Uppsala 28 december. Hon säger att hon aldrig frågade dem om detta.
12.11. Hon tillfrågas också om vems idé det är att hon ska ha med sig en paj till Uppsalastudenten. Hon säger nu att det kan ha varit läkarstudenten som väckte tanken.
12.09. Hon får frågor om sin relation med Uppsalstudenten och planerna på att hon skulle bli inneboende hos denne. Hon menar att han är den som har varit pådrivande.
12.08. Kvinnan förhörs av sin egen advokat Stig Inge Andersson.
12.03. Målsägarbiträdet undrar hur kvinnan menar när hon säger "jag ljuger inte, jag reagerar". Kvinnan säger att det var en jobbig situation att befinna sig i när man inte visste vad som hade hänt. Det fanns spekulationer med i bilden.
12.01. Målsägarbiträdet tycker också att det är konstigt att kvinnan inte hör vad männen säger i samband med bortförandet. Kvinnan svarar att hon inte har gjort det och hon upprepar att hon skulle ha ingripit om hon hört någon skrika.
11.59. Kvinnan säger att hon och Uppsalastudenten pratade 1,5 timme efter att de ätit medan Uppsalastudenten sagt att han däckade efter 10 minuter. Ylva Orrenius tycker att det är konstigt att kvinnan kan vara så säker på sin sak när hon minns kvällen så dåligt.
11.57. På fråga säger kvinnan att hon inte minns om hon reagerade på något sätt av att själv äta pajen. Men hon somnade i alla fall inte.
11.56. Hon får nu frågor om varför hon värmde köttfärspajen i ugnen i Linköping trots att hon skulle servera den i Uppsala. Kvinnan svarar på att det var för att den skulle se hemgjord ut.
11.54. På fråga om varför läkarstudenten skulle insistera på att fortsätta trots att inte denne kände objektet för överraskningen, svarar kvinnan att hon tror att läkarstudenten ville göra det för hennes skull.
11.52. Målsägarbiträdet Ylva Orrenius ska nu ställa frågor till kvinnan. Hon börjar med att undra om det var någon gång kvinnan ville avbryta planerna.
- Ja, i början av hösten gjorde jag flera försök att säga ifrån, men i och med att det inte var något farligt spelade det ingen roll, tänkte jag, svarar kvinnan.
11.51. - Hur förklarar du att din minnesbild av allt det här är så pass grumlig, undrar åklagaren.
- Jag drack ett eller två glas vin innan och hade inte ätit, så det är därför jag inte minns alla detaljer, säger kvinnan.
11.50. Hon får fler frågor om Uppsalastudentens mobiltelefon under färden i samband med gripandet. Hon kan ha hållit i den, men har inte använt den, säger hon.
11.48. Åklgaren lovar nu att han inte har många frågor kvar till kvinnan.
11.45. Kvinnan har fört över 100 000 kronor till läkarstudenten. Hon säger att hon totalt fört över runt 145 000 till honom. Hon säger att det är lån i samband med en resa som hon betalade tillbaka.
11.43. Det hon minns är att hon dagen efter att Uppsalastudenten förts bort skickat ett meddelande till läkarstudenten eftersom hon ville veta var han var.
11.40. Kvinnan säger att meddelandena åklagaren läser upp rör den så kallade överraskningen, men hon kommer inte ihåg sms-konversationen.
11.38. Kvinnan får fråga om hon minns meddelanden hon själv har skickat. Hon minns inte det heller.
11.36. - Anledningen till att jag inte tror att jag har tagit emot de här sms:en är att jag har för mig att han (läkarstudenten) ringde till mig och frågade om dörren var öppen, säger kvinnan.
11.33. Åklagaren läser upp fler sms kvinnan ska ha fått i samband med kidnappningen. Hon minns inte dessa sms.
- Jag tror inte jag har läst dem och jag har inte svarat på dem, säger hon.
11.31. Kvinnan får fler sms om "Icto", men hon säger sig inte ha något minne av det.
11.30. Varför skriver läkarstudenten "vi dör av förväntan" till kvinnan då hon är i Uppsalastudentens lägenhet undrar åklagaren. Hon säger att hon antar att det rör skämtet med Uppsalastudenten. Att "Icto", förkortningen för ett medicinpreparat nämns kan hon inte förklara.
11.29. Åklagaren pekar på att det handlar om hundratals kontakter och kontaktförsök mellan dem båda.
11.28. Kvinnan får nu frågor om telefonlistor som åklgaren tidigare har tagit upp i förhandlingarna, som rör sms-trafik. Kvinnan säger att hon inte minns mer än kanske två sms mellan henne och läkarstudenten.
11.26. Åklagaren visar också ett almanacksblad där dagen för kidnappningen är markerad. Kvinnan säger att hon aldrig har sett bladet.
11.23. "Kloroform" har också diskuterats i en anteckning. Kvinnan säger att hon inte ens visste om att det var ett bedövningsmedel.
11.19. - Jag tänker att du kanske ska få någon minnesbild när jag läser upp det, menar åklagaren.
11.17. Åklagaren visar fler anteckningar. Kvinnan säger fortfarande att hon inte minns.
11.14. "Ge honom benzo" och en teckning på en person i en låda och tre maskerade personer utanför känner inte kvinnan heller till.
- Det här är så länge sedan, vi vet ju inte från vilket år det är, säger hon".
11.12. En annan anteckning handlar om överföringar till olika banker i olika. Kvinnan säger att hon har funderat mycket på det här, men hon känner inte till detta. Inte heller anteckningar om "utlämningsskyldigheter".
11.11. Domaren Erik Brattgård går nu in och säger att hon inte behöver göra tolkningar av innehållet. Det är rättens sak.
11.10. - Det är ju inte bara i ett syfte handklovar används, säger kvinnan.
11.08. Nu går han vidare till den hittade så kallade planeringen. Han visar upp de anteckningar som det enligt SKL är kvinnan som har skrivit. Handklovar, tejp, elpistol, ansiktsmask, bankdosa, pirra, står i anteckningarna. Kvinnan säger att hon inte minns när det har författats, hon kan inte svara på om det är hon som har skrivit det.
11.03. Åklagaren går nu vidare till brev som tagits i beslag. Kvinnan har skrivit brev till Uppsalstudenten och hans kamrat. Hon säger att det förmodligen är hon som skrivit dem. Men hon minns det inte.
11.01. - Det här är så länge sedan, säger kvinnan.
10.59. Åklagaren peker på konversation de båda har haft om att "det" krävde planering och att fler behövdes tas in. Kvinnan säger att hon förstår att det verkar märkligt, men det handlar inte om någon kidnappning. Det är bara "en diskussion" men hon minns inte vad det handlar om.
10.58. Åklagaren frågar nu mer om spelandet. Han pekar på diskussioner kvinnan och läkarstudenten haft där diskuterar att hans spelande handlar om stora summor. Hon säger att så kan det ha varit.
10.55. Nu ropas åhörarna in igen.
10.47. Förhandlingarna ska enligt uppgift återupptas igen runt 10.50.
10.45. Man har nu tagit paus i förhandlingarna. Strax före pausen hade vi lite tekniska problem här, men det som diskuterades var en datorkonversation kvinnan och läkarstudenten haft som ska ha handlat om spelande. Kvinnan menar att hon är intresserad av sport och kanske engagerat sig i något enskilt spel.
10.28. "Öppna bankkonton i Grenada" och likanande sökningar säger hon sig inte heller känna till. Och hon har ingen aning om varför någon skulle ha gjort sådana sökningar på hennes dator, säger hon.
10.26. "Recept köttfärspaj", kan vara en sökning kvinnan har gjort. Men sedan tog hon ändå en redan färdiggjord paj. "Benzo i kaka", "spänna fast i rullstol", "tortyr med bilbatterier", "elpistol", är sökningar som hon däremot inte känner till.
10.24. Åklagaren visar nu på ytterligare sökningar som gjorts: "droger i maten", "kan man dö av 30 Stilnoct?". Kvinnan är helt säker på att det inte är hon som har gjort sökningarna.
10.21. Besök har också gjorts till trådar på nätet där Uppsalstudentens försvinnande diskuteras. Kvinnan säger att det verkligen inte är hon som har gjort dessa besök.
10.19. Hon medger att datorn är inställd på henne som användare. Men mer än så kan hon inte säga. Det finns andra som har inloggningsuppgifterna och kan använda den.
10.18. Kvinnan säger att hon kan förstå syftet med brevet, men vet inte vem det skulle skickas till. Men hon vill inte spekulera.
10.16. På den andra av de beslagtagna datornerna har sökningar gjorts på bostaden i Robertsfors. Där finns också ett brev som ska ge sken av att vara från Uppsalastudenten medan han är försvunnen. Kvinnan säger att det inte är hon som har skrivit brevet.
10.15. Kvinnan vet att hon har använt den aktuella datorn.
10.12. Kvinnan får frågor om olika sökningar som gjorts i en beslagtagen dator.
10.08. Hon tillfrågas om sms som skickats från Uppsalastudentens mobiltelefon under hennes och läkarstudentens färd innan de greps. Hon säger att hon inte minns att telefonen använts, trots att flera meddelanden skickats med telefonen, som låg i bilen, och trots att det var läkarstudenten som körde. Hon säger dock att hon var illamående och att de stannade och hon gick ut ur bilen en stund strax norr om Stockholm.
10.06. Åklagaren undrar nu om ett meddelande kvinnan fått efter kidnappningen undertecknad med en pseudonym. Hon har vaga minnen av detta. Hänvisar ännu en gång till läkarstudenten.
10.04. De backar nu bandet och går igenom kommunikationen med kvinnan och Uppsalastudenten före kidnappningen. Kvinnan bekräftar att hon berättat att hon ville ses eftersom hon skulle åka till USA.
10.00. De diskuterar nu den 25-årige Uppsalastudentens mobil, som fanns i bilen när kvinnan och läkarstudenten greps. Bland annat har telefonen ringt upp kvinnan på nyårsaftonen. Hon tror varken att hon har svarat på samtalet eller har sett att det har ringts, säger hon.
09.56. Hon minns inte ett sms som skulle ha skrivits till Uppsalstudentens far på nyårsdagen, inte heller att hon skulle ha lagt in dennes nummer i sin mobil under ett alias. Hon hänvisar återigen till läkarstudenten.
09.55. Hon tillfrågas nu om sin telefontrafik de aktuella dagarna, bland annat rör det kontakter hon haft med läkarstudenten samt med Uppsalastudentens anhöriga.
09.51. Nu går de igenom de telefoner kvinnan har haft tillgång till. Hon fick en av telefonerna av läkarstudenten 26 eller 27 december, berättar hon. Simkortet, som inte hittats av polisen, säger hon att hon slängde eftersom kontantkortet var tomt.
09.50. De datorer som hittats i bilen används av fler än hon och läkarstudenten. Även vänner och bekanta använder dem.
09.48. Hon har ingen aning om hur Uppsalastudentens pass hamnade i bilen.
09.46. Hon får fler frågor om saker som hittades i den aktuella bilen, bland annat en mängd matvaror och en kupévärmare. Hon tror att det är mat från läkarstudentens mammas lägenhet.
09.43. Hon tillfrågas också om tre mobiltelefoner hon har haft i en handväska. Hon säger att hon ofta förvarar tillhörigheter åt läkarstudenten eftersom det är hon som har handväska.
09.41. På fråga om vart de var på väg vid gripandet säger hon att hon inte visste. Hon trodde att de skulle till Stockholm, men sedan fortsatte de norrut. Hon trodde att de skulle till Uppsala för att sedan vända ned mot Linköping igen.
09.39. Hon tillfrågas nu om anteckningarna som hittats i Göteborgslägenheten. Hon svarar att hon inte minns anteckningarna, men konstaterar att de finns. (Det handlar alltså om de anteckningar som åklagaren tidigare visat upp som han menar tillhör planeringen av kidnappningen).
09.37. Hon får också frågor om en lägenhet i Göteborg som läkarstudenten haft tillgång till. Hon har varit där, men inte många gånger, svarar hon.
09.35. På nyårsdagen städade de den aktuella lägenheten. Att någon av dem skulle ha gått ned med en röd väska (som innehöll Uppsalastudentens ägodelar) i källarförrådet tror hon är en miss. Väskan borde ha varit kvar hos Uppsalastudenten, menar hon.
09.34. Åklagaren hoppar nu och de diskuterar kopplingen till läkarstudentens mammas lägenhet och ett förrådsutrymme som hör till den. Hon säger att hon vistats en hel del i lägenheten.
09.32. På fråga svarar hon att hon inte minns att hon och läkarstudenten haft någon kontakt med varandra timmarna efter att hon lämnat lägenheten och männen åkt iväg norrut.
09.30. - Jag kunde höra ljud, men inte urskilja några ord. Det var ingen som höjde rösten, då hade jag reagerat och gått ut, säger hon.
09.28. De tittar nu på en skiss av den 25-årige Uppsalastudentens lägenhet. Åklagaren ställer detaljfrågor om var hon har varit. Hon säger att hon är i köket under hela händelseförloppet.
09.25. Åklagaren frågar om de någon gång under planeringen nämnt vad de skulle göra med Uppsalastudenten med något visst ord. Om hon har hört ordet svensexa eller något liknande. Nej, inte det ordet, mer att det var en överraskningsgrej, svarar hon.
09.24. Nu får kvinnan frågor om hennes kontakter med en tilltänkt säljare av ett hus i Norrland. Hon svarar att hon inte känner till säljaren och inte minns att hon har haft kontakt med henne. Hon hänvisar återigen till läkarstudenten.
09.23. Åklagaren tar nu upp fler fall där kvinnan uppenbart har ljugit i förhören.
- Det är inte lätt när man inte har alla pusselbitar klara för sig, svarar kvinnan.
09.21. Kvinnan har i förhör sagt att Uppsalastudenten var kvar i lägenheten när hon lämnade den natten till 29 december. Hon menar att det borde ha varit enklare att säga sanningen. När åklagaren frågar varför hon ljög svarar hon:
- Jag ljög inte, jag reagerade.
09.20. Hon får frågan om varför de var i Örebro under nyårsaftonen. Hon säger att de bara skulle köra runt lite, men åkte lite längre än det var tänkt. Läkarstudenten kanske kan svara på frågan, menar hon.
09.19. I tidiga polisförhör har kvinnan ljugit om var hon har fått Uppsalastudentens tillhörigheter ifrån (de som hittade i den bil hon färdades i när hon greps). Hon vet i dag inte varför hon ljög.
09.17. - En del av de saker jag säger i förhören är mer sådant som jag känner än vad jag har upplevt. De har en emotionell underton, säger hon.
09.15. Åklagaren frågar nu om när kvinnan hjälpte fångvaktaren med ett banklån. Hon säger att hon fick uppfattningen att lånet skulle gå till en dator. Åklagaren pekar på att hon i förhör sagt att hon "självklart" visste att det inte rörde sig om någon dator. Kvinnan säger att hon i förhöret mer resonerat om att hon borde ha förstått att det inte var till en dator,
09.13. Kvinnan har i polisförhör sagt att det var i början av sommaren, kanske i juni. Hon står nu fast vid att det kan ha varit då.
09.10. På fråga säger kvinnan att idén av vad som skulle hända kom från läkarstudenten. Det var han som hittade på hur det skulle gå till.
09.08. Nu fortsätter åklagarens förhör av den 23-åriga kvinnan. Han frågar henne nu om idén med att göra något skämtsamt för Uppsalastudenten.
- Ja, jag sa att jag ville göra någonting för honom, men inte vad, säger hon.
09.06. Erik Brattgård meddelar att planeringen är ändrad och att fler rättegångsdagar kan behövas. Tidigare var det tänkt att rättegången skulle avslutas 2 maj, men även 3 och 4 maj kan behövas.
09.03. Chefsrådmannen Erik Brattgård ropar nu in åhörarna.
08.52. Även i dag är det många åhörare som har kommit till rätten. Vaktmästaren delar ut biljetter till dem som kommer ifall salen skulle bli full. Först till kvarn gäller. Men sannolikt kommer alla att få en plats.
08.45. Det som kommer att hända nu på morgonen är att förhöret med den 23-åriga kvinnan fortsätter. Åklagaren sade i fredags att han har fler frågor till kvinnan. Dessutom ska de båda medåtalade männens advokater ställa sina frågor till henne. Därefter är det dags för den sista av de tre åtalade, läkarstudenten, att berätta sin version av det inträffade för rätten.
08.30. Om en stund börjar vi rapporten från Uppsala tingsrätt. Rättegången börjar klockan 9.