Trots det stora antalet uppsägningar, 160 personer har blivit uppsagda under de senaste två åren, kom det här varslet oväntat för Skogs- och träfacket.
- Det här är absolut oväntat eftersom de anställda inte sitter sysslolösa utan sliter och har mycket att göra. Produktionen är redan nedbantad. Vi är 220 kollektivanställda, med de 29 varslade, och det blir svårt att klara jobbet med ännu färre anställda, säger Yngve Eriksson, Skogs- och träfackets klubbordförande.
Han hyser dock fortfarande förhoppningar om att konjunkturen ska vända uppåt och att de varslade inte ska behöva gå.
- De flesta varslade har jobbat länge och har sex månaders uppsägningstid. Vi hoppas att situationen ska under den tiden förändras och att kontorsmöbelförsäljning ska komma igång igen, säger Yngve Eriksson.
Anledning till det senaste varslet, liksom för de tidigare, är låga orderingångar, enligt Roland Setterberg, koncernchef och vd.
Krisen har dock inte drabbat bara EFG utan hela branschen.
- Vi är inte hårdare drabbade än våra konkurrenter. Men vi måste göra vårt bästa för att förstärka och anpassa oss efter kundernas nya behov i det papperslösa samhället, säger Roland Setterberg.
Han säger sig ha förståelse för fackets synpunkter, men den senaste nedskärningen ser han som ett måste.
- Det är ekonomin som styr och vi kan inte fortsätta ha så många anställda. Det blir naturligtvis inte lätt att klara produktionen med färre personer, men det blir en utmaning. Vi ska förbättra vår organisation, säger Roland Setterberg.
Och trots förståelsen för fackliga åsikter är han något förvånad över Yngve Erikssons yttrande att det här varslet kom oväntat.
- Det är inte alls oväntat. Alla anställda vet att vi under en lång period har haft låga orderingångar. Och vi varnade facket redan på försommaren för det här, säger Rolland Setterberg.
Han ser dock ganska förhoppningsfullt på företagets framtid, men vågar ändå inte tro att en vändning ska komma så snabbt att den kan rädda de 37 varslade.
- Under två år har det varit en nedgång i branschen. Nu är det slut med det. Rent logiskt bör det komma en uppgång. Vi alla hoppas på det, men vi ser fortfarande inga tecken på det. Därför tror jag att uppgången dröjer ett tag, säger han.