Krögaren öppnar sin första restaurang

Det var inget första-aprilskämt när nye krögaren öppnade upp Vadstena Golfklubbs restaurang med namnet Smak.

"Det är mitt eget varumärke som jag tänker bygga upp nu", säger Oskar om restaurangens namn.

"Det är mitt eget varumärke som jag tänker bygga upp nu", säger Oskar om restaurangens namn.

Foto: Anders Törnström

TEXT+TV2019-04-03 18:00

Det är Oskar Andersson, 24 år, som återvänder till hemorten för att bli krögare, i egen regi och under namnet Smak.

– Det här är mitt första egna, säger Oskar och berättar vidare att han jobbat på olika ställen i landet, under fem år. Västkusten, Stockholms skärgård och närmast i Sälen.

– Jag tyckte det var dags att flytta hem.

Han har restaurangådran med sig från uppväxten i Vadstena. Ekonomistudier och sedan ett sommarjobb då han fastnade för kockyrket och insåg att det var just det som han ville hålla på med. På väg upp till Sälen i oktober fick han en förfrågan från Vadstena Golfklubb om han ville ta över restaurangen. Men han hade ingen tanke på att säga ja till en början.

– Men sen så blev det spontant ett ja. Så det har varit lite körigt nu. Jag sa ja i oktober, flyttade upp till Sälen i november och har bott där sedan förra lördagen. Jag har haft en vecka på mig med allt det här. Det har blivit mycket att åka emellan.

Premiär första april och Smak kommer sedan att hålla öppet fram till oktober.

– Om vädret håller och banorna fortfarande håller öppet. Sedan får vi se om det blir några julfester, julbord eller liknande.

Hur drar man de gäster som inte spelar golf?

– Man får göra en bra produkt och försöka locka ut folk med det. Visa att man finns och göra det väldigt bra. Det är bara att bygga upp sitt rykte nu. I går hade vi 70 gäster som verkade nöjda då sprider de förhoppningsvis detta vidare. Jag är också så pass ung så förhoppningsvis blir folk nyfikna och undrar vad jag håller på med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!