Hon lägger ned ett av kaféerna

Kaféet i Tåkerns vandrarhem upphör. Hanna Theel koncentrerar sin kaféverksamhet till sitt andra vandrarhem i Stocklycke på Omberg.

Kaféet i Tåkerns vandrarhem vid Svanshals stänger. Hanna Theel koncentrerar sig på kaféverksamheten vid hennes andra vandrarhem, i Stocklycke, Omberg.

Kaféet i Tåkerns vandrarhem vid Svanshals stänger. Hanna Theel koncentrerar sig på kaféverksamheten vid hennes andra vandrarhem, i Stocklycke, Omberg.

Foto: Pia Molin

Tåkern2019-01-31 05:00

– Jag kände att jag inte mäktar med att driva båda kaféverksamheterna. Inte med bibehållen kvalité, säger Hanna Theel.

Inför förra årets säsong tog hon över driften av STF-vandrarhemmet på Omberg från de tidigare arrendatorerna Lotta Karlsson och Karin Käverö som drivit det i tre år.

De två vandrarhemmen kommer Hanna att fortsätta driva som tidigare, där det i Svanshals vid Tåkern är åretruntöppet, medan Stocklycke är ett vår-sommar-höstöppet logi. Kaféverksamheten med hembakat och ekologiska/lokala råvaror kommer att koncentreras till Omberg. Endast bokningar och viss service för nattgäster blir kvar i Svanshals.

Inför årets säsong utvidgar Stocklycke vandrarhem med det före detta Naturum som stått tomt sedan Sveaskog lade ner det 2011 efter att det funnits i 40 år.

– Vi kommer att ha öppet där för konferenser. Det är jättefina lokaler, säger Hanna Theel.

Det finns även planer på att bygga fler rum i vandrarhemmet på Omberg. Tåkerns vandrarhem utsågs 2016 till årets bästa av STF och har fått flera andra interna priser. Kaféet i Stocklycke öppnar 23 mars.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!