För närvarande finns en handfull visstidsanställda kvar på den nedlagda trådfabriken. De sköter den kvarvarande administrationen och jobbar med att slutgiltigt tömma lokalerna.
-- Dessutom säkrar vi husen för vinterkylan. Det blir en annan sak nu när vi inte har produktion, saker kan ju frysa sönder, säger Leif Thomsen. Han var platschef på Gusab, och har kvar en deltidsanställning på Sandvik för att arbeta med lokalernas framtid.
I ett par månader till har företaget nog att göra med röjningsarbetet. Sedan kommer det verkliga arbetet i gång med att förvandla Spångsholm till ett företagshotell, eller företags- centrum som Leif Thomsen kallar det.
I förlängningen hoppas Sandvik att kunna sälja fastigheten, men det primära intresset är att få in verksamhet i lokalerna, oavsett om det blir en eller flera hyresgäster/ägare.
-- Vi kommer att samarbeta med kommunen näringslivsenhet i frågan, och vi har redan några intressenter, säger Leif Thomsen. Bland annat ett grossistföretag, men än är inget klart alls.
Fördelarna med lokalerna i Spångsholm är bland annat läget, tycker Leif Thomsen. Lagom långt till både Linköping och Mjölby, med närhet till E4 och pendeltåget i Mantorp.
-- Och det skadar ju inte att stället ligger naturskönt, säger han.
Dessutom finns det mycket utrymme att ta av. Fabriksytan ligger på 15 000 kvadratmeter, både med och utan extra takhöjd. Till det kommer 2 200 kvadratmeter varmlager med lastbrygga och hydraulisk lastramp samt kontorsbyggnader på 700 kvadratmeter.
Sandvik har än så länge inte satt någon gräns för hur lång tid arbetet med att starta ett företagscentrum får ta.
-- Lokalerna kommer att stå kvar i Sandviks ägande åtminstone ett tag framöver. Länsstyrelsen vill också att det ska vara helt klart med eventuella saneringar som behöver göras på området innan ett ägarbyte kan ske, säger Leif Thomsen.