Högt tryck på helgens bonanza – "Kommer bli tradition"

Keramik, grönsaker och tatueringar. Helgens festivalmarknad på Open New Doors i Sya drog massor med besökare.

Pascal och Katrin Kuta åkte hela vägen från Göteborg för att bjuda på "vegan comfort food". I parets foodtruck kunde den som kände sig hungrig äta både matiga och söta piroger och dumplings. "Det är en härligt vibe här", säger Katrin.

Pascal och Katrin Kuta åkte hela vägen från Göteborg för att bjuda på "vegan comfort food". I parets foodtruck kunde den som kände sig hungrig äta både matiga och söta piroger och dumplings. "Det är en härligt vibe här", säger Katrin.

Foto: Jennifer Grönquist

Sya2023-08-20 17:00

I helgen samlades besökare för att spana in festivalmarknaden Bahnhof Bonanza på Open New Doors i Sya. Under både lördag och söndag kunde besökarna göra allt från att testa växtbaserad mat, prova på drejning eller skaffa en tatuering.

– Vi har haft lite Farmers market här förut, och jag har verkligen velat göra något sådant igen, berättar Erika Frost, som driver Open New Doors.

Under planeringen av evenemanget hörde Erika av sig till olika företagare som hon upplever är riktigt bra på det de gör.

– Det är fantastiskt att alla jag hörde av mig till sa ja.

Under lördagen, marknadens första dag, var det högt tryck.

– Jag förväntade mig ingenting, men det var så mycket folk. Det här ska vi fortsätta med, det kommer bli en tradition.

En av helgens lokala utställare är keramikern Josephine Diffner, som driver FatJosie keramik.

– Det har varit väldigt bra uppstyrt och många besökare. Igår slog jag försäljningsrekord på marknad, vilket är jättekul, säger Josephine.

Hos Josephine fick de som ville även testa på att dreja.

– Det är roligt att ha ett interaktivt moment på en marknad, att man får testa grejer också.

Några som åkt en bit för att vara med under helgens bonanza är Katrin och Pascal Kuta som driver Papi's Pierogi. Tidigt på lördagsmorgonen packade paret sin foodtruck och körde hela vägen från Göteborg för att bjuda marknadens besökare på veganska dumplings och piroger.

– Det är jättekul att vara här! Det är en härlig vibe och roligt med så många besökare som delar våra tankar kring vegansk mat och så, säger Katrin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!