Vissa av tomaterna som Kristina Carlsson ställt fram utanför växthuset ser ut att vara noggrant målade i rymdmönster, andra är djupt röda eller starkt gula.
– De smakar faktiskt väldigt olika, säger Mikael Horned. Alla smakar tomat, men det är väl som med vin att de har lite olika touch. Den här, som heter Raketa, är nästan krämig i konsistensen.
Mikael Horned är en av omkring tjugo personer som tagit sig till Seltorp den här onsdagskvällen, där Kristina Carlsson - eller Bondbönans odlingar - har bjudit in till tomatprovning. De många faten vittnar om att det varit en lyckad tomatsommar.
– Men egentligen behöver tomater inte ha det såhär varmt för att växa, säger Kristina Carlsson. Jag har fått ransonera med vattnet i sommar, och då har växthuset med tomaterna fått allt vatten.
Chocolate Cherry, Mirabelle och Sweetie. Kärt barn har många namn men flera av de som provsmakar verkar ha hittat sig en favorit. På Monika Erikssons topplista hamnar Rosella.
– Jag odlar litegrann hemma och skulle gärna odla mer, säger Monika Eriksson. Tomater är väldigt lämpliga att odla själv. Nu blev jag också påmind om att jag måste gödsla och vattna mina bättre.
Att vissa av tomaterna drar åt gult och andra åt grönt beror på olika naturliga färgämnen i dem, inte på att de är mindre mogna.
– Är man osäker på om en tomat är mogen kan man försiktigt trycka lite i botten, där ska den vara lite mjuk, säger Kristina Carlsson.