Sökinsatsen efter mannen avslutad

En stor sökinsats har sedan onsdagskvällen pågått i ett stort område kring Stavsjö väster om Nyköping. Det är en man i 70-årsåldern som försvunnit från sin bostad i Stavsjö. Polis, räddningstjänst och Hemvärnet har deltagit i sökandet.

Stavsjö 22 juni 2022 21:50

Mannen ska ha försvunnit från sin bostad i Stavsjö i Nyköpings kommun någon gång efter klockan nio på onsdagsförmiddagen. Den senaste observationen som gjorts av den försvunne mannen är vid Stavsjö rastplats klockan elva på onsdagen 22 juni.

undefined
Helikopter användes i sökandet både på onsdagskvällen och som här under torsdagen.

Terrängen i området där man sökt efter mannen består till stor del av skog och vatten, enligt polisen. Ett stort sökuppbåd befann sig i området. Insatsen inleddes på onsdagskvällen och skalades upp ytterligare under torsdagen.

I sökandet deltog polispatruller och polishundar från hela regionen. Även helikopter och drönare användes.

Från Hemvärnet deltog sedan torsdagsmorgonen ett tjugotal personer, berättar den militära insatsledaren Joel Renholm från Hemvärnet.

undefined
En helikopter som söker efter den försvunna mannen.

Under torsdagsförmiddagen anslöt även räddningstjänsten för att söka av sjön Dammkärret. Strax innan klockan 14 var de klara med avsökningen utan att ha anträffat något. 

Polispatruller har under torsdagen knackat dörr i närområdet samt uppmanat allmänheten att kolla i sina bodar och skjul. Polisen har även haft kontakt med taxibolag och sjukvården. 

Polisen hade ännu på torsdagskvällen en stor resurs igång i sökandet efter mannen.

undefined
Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson för polisen i region Öst.

Polisen har inga misstankar om att ett brott ligger bakom försvinnanden.

– Nej, några sådana misstankar har vi inte och det har vi inte haft tidigare heller, säger Dennis Johansson Strömberg på midsommaraftons förmiddag. 

Mannen har anträffats avliden. Han hittades av en polisiär hundpatrull under lördag förmiddag. Hans anhöriga har underrättats. I nuläget misstänker polisen inget brott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa