-- När jag förra onsdagen fick ett samtal från kungliga residenset på Drottningholm, trodde jag det var någon som skämtade, säger Roger Jansson, 30 år.
Men det var inget skämt. Via en god väns föräldrar, som umgås med personer med anknytning till kungahuset, hade ryktet om Svartåns goda kräftor nått Anna De Geer.
-- I fredags skickade jag upp 12 kilo färdigkokta och frysta kräftor med tåget och i onsdags ringde hon igen och ville ha ytterligare 13 kilo. Kungafamiljen tyckte tydligen att kräftorna smakade bra, berättar Roger.
Några hemligheter beträffande kräftkokningen har han inte, men en självklarhet är att koka kräftor och lag separat. Han låter dessutom kräftorna ligga i sumpen minst ett par dygn innan det är dags för kokning.
Själv är Roger en riktig kräftentusiast men trots att tillgången i år verkar obegränsad, fiskar han mest för nöjes skull och bara för husbehov.
-- I år måste vara ett rekordår. Det finns hur mycket kräftor som helst. I en enda bur, som låg i en dryg timma, fanns inte mindre än 42 stycken, säger Roger som just nu håller på att ta fram en specialbur.
-- Jag är säker på att det finns riktigt stora bestar i Svartån som inte går i normala burar, så därför ska jag göra en med extra stora hål.
Mycket talar för att det blir fler hovleveranser i framtiden, även om ingen ny beställning ännu gjorts.
-- Anna De Geer frågade senast om det hade gjorts någon beställning till kommande vecka. Så det kanske är bäst att lägga upp ett litet lager, skrattar Roger och kommer med ett tips till alla kräftfiskare.
-- Agna med sutare, en bit räcker till ett helt nattfiske!