Från Apeldoorn i Holland anträddes färden i två stora lastbilar. Målet var trädgårdsmässan i förorten norr om Stockholm, en säker säljsuccé för familjeföretaget Dijkhof Bloembollen.
-- Vi säljer numera bara på mässor runt om i Europa. Sverige har blivit en allt viktigare marknad för oss, säger Mark Dijkhof.
Bloembollens stånd (ordet monter passar inte på något som lika gärna kunde finnas på Ulrika marken) är långt som ett höst-regn. 200 olika löksorter trängs på diskarna. Storsäljaren i Sverige är trädgårdsgloxinia, eller "blommande ormbunke" som är översättningen av det holländska namnet.
-- Det händer att svenskar påpekar för mig att växten inte alls är någon ormbunke, men då svarar jag att det inte är någon gloxinia heller, säger Mark Dijkhof.
"Lökarna" -- eller snarare rotstockarna -- ser ut som gråbruna morotsknippen. Ner med dem i jorden bara, säger Mark, så kommer de tillbaka år efter år. I alla fall så länge våra vintrar är så milda som de senaste.
Den trenden -- om den nu är tecken på en klimatförändring eller inte -- har gett Bloembollen en rejäl kick i omsättningen. Försäljningen i Skandinavien har ökat med mer än 20 procent i och med att det blivit lättare att sköta en blommande trädgård.
-- Folk är lata och vill inte hålla på och gräva och plantera i onödan, säger Mark Dijkhof.
Mildvintrarna har gjort det enk-lare för honom också. Det behövs inte ens värme i lastbilarna längre.
Företaget ligger i det riktiga Holland (bara en liten del av Nederländerna vilket Mark Dijkhof är noga med att påpeka) som har de bästa förutsättningarna för blomsterodling. Keukenhof med sina tulpanhav är landets främsta turistattraktion. Tulpanlökar är också en stor produkt för Bloembollen men det börjar spridas ett missnöje med kvalitén.
-- Det är riktigt att kvalitén sjunkit, men å andra sidan blir de billigare och billigare, liksom påskliljor. Vi har försökt sälja de finare kvalitéerna, men då tycker kunderna att vi är galna som håller så höga priser.
Mark Dijkhof säljer allt direkt till trädgårdsodlarna. Han vill inte vara grossist, och e-handel och postorder avstår han från.
-- Levande produkter måste säljas direkt över disk, säger han.