Paret Casimir och Cassandra Danielsson äger och driver Stegeborgs egendom, med bland annat ställplatser, camping och småbåtshamn. 2021 köpte paret lantbruksfastigheten Eriksvik vid Södra Finnö med vinterförvaring av båtar, service och båtplatser. I mitten av juli i år invigdes en nysatsning i området.
– Vi har gjort tio ställplatser för husbilar, utökat hamnen med sex gästplatser och vi har en foodtruck på bryggan. En bastu finns på plats som vi öppnar inom kort, säger Casimir Danielsson.
Fastigheten kostade 17 miljoner kronor, och den investering som paret gjort hittills landar på drygt en miljon kronor. Den verksamhet som fanns innan med vinterförvaring av båtar och service kommer finnas kvar.
– Jag har länge sökt ett ställe som vi kan utveckla och när jag hittade Eriksvik på Hemnet såg vi direkt en potential. Det var det idylliska läget och skärgården som lockade, säger Cassandra Danielsson.
Ställplatserna öppnades 19 juli och trots att de kunnat göra en del marknadsföring genom sin anläggning i Stegeborg är de förvånade att besökare hittat till anläggningen så fort.
– Jag hajade till och blev glad när jag såg hur mycket rött det var i vårt bokningssystem. Senaste veckan har det varit helt fullt varje kväll.
Paret Danielsson tycker att Södra Finnö med omnejd har en utvecklingspotential. Att Örnvikens camping, några kilometer bort, växer och att restaurangen Old school, som ligger i Engelholms gamla skola en bit därifrån, satsar ser de som något positivt för dem och hela området.
– Bra att det finns fler ställen som drar folk. Som på Norra Finnö där finns det många verksamheter. Varför skulle det inte gå här om det går där?
Det finns i nuläget inga planer på att utöka med fler ställplatser, utan paret Danielsson vill i första hand utveckla området till nästa säsong på andra sätt.
– Vi hoppas få till en större gästhamn. Den inre farleden går förbi här utanför på Finnfjärden så vi har ett bra läge för båtfolk. Sen har vi tänkt att ytan vid kajen ska bli mer som en riktig restaurang med stora parasoller om vädret är ostadigt, säger Casimir Danielsson.
Den foodtruck som finns under årets säsong är öppen torsdag till söndag. Planen är en större foodtruck som är öppen varje dag nästa sommar.
Kommer ni fortsätta expandera och starta fler anläggningar på andra platser?
– Nej, vi är nöjda, nu har vi ett ställe i skärgården vi kan utveckla, säger Cassandra Danielsson.