Förra året satsade hotellet på en ny spa-avdelning med två pooler, en mindre med 35 graders värme och en större med 28 grader. Runt omkring poolerna finns solstolar och palmer. Dessutom har gästerna möjlighet att beställa spa-behandlingar.
– Men om man är här med en familj så kan inte bara de vuxna gå in på spa-avdelningar och lämna barnen. Det är inte heller roligt att gå en och en. Därför valde vi att öppna spa-avdelningen för barnen och det har tagits emot som vi hoppades och varit uppskattat.
Fram till fyra på eftermiddagen har barn varit välkomna men därefter är det för personer som är över 13 år.
– Annars blir det en alldeles för stor begränsning för familjerna som bor här. Men det är viktigt att alla förstår att det inte är någon lekpool som man hoppar i och området är inte barnanpassat så det är föräldrarnas ansvar, säger Mikael Åhrberg.
Han har tidigare jobbat på andra hotellkedjor som riktar sig mer mot barnfamiljer. Nu är tanken att locka dem även till Brunnen.
– Seden här, att man vänder sig mot vuxna, har varit så hårt inpräntad i mer än 45 år så det är en stor vändning.
Tanken var att den varma poolen på spa-avdelningen skulle vara öppen även vintertid men så blir det nog inte i år.
– Det känns inte bra att energin ska gå rakt ut i dessa tider då det är höga elpriser och alla sparar på energin. Vi måste alla dra i svångremmen då det gäller energin, säger Mikael Åhrberg.
Men Brunnssalongen satsar inte bara på barnfamiljerna. Samtidigt pågår restaurering där planerna är att skapa en ny konferenslokal för 30-40 personer på övervåningen.
Huset står på en torpargrund och dagens fjärrvärme ligger i ledningar högt upp på väggarna. Huset är gammalt och ledningarna påverkar salongens utseende. Tanken att höja golvet fem centimeter och flytta fjärrvärmeledningarna under golvet så att de inte syns och isolera taket. Toalettutrymmen har redan renoverats och även handikappanpassats.
Bredvid den stora salongen inreds ett beredningskök så att middagar ska kunna serveras i lokalerna.
– Det här blir jättefint. Om man driver ett hotell finns det inte många trick för att öka omsättningen. Man måste ha många hotellrum och utrymmen så att det finns för allt som kan efterfrågas, säger Mikael Åhrberg.